SDP Istre zahvalio građanima što su se odlučili za normalnu Hrvatsku

TISKOVNA KONFERENCIJA ISTARSKOG SDP-A
U prostorijama pulskog SDP-a održana je tiskovna konferencija na temu Predsjednički izbori 2019. - 2020. Konferenciji su prisustvovali i govorili predsjednik SDP-a Istre Vili Bassanese, te članovi predsjedništva SDP-a Istarske županije, Sanja Radolović, Marko Ferenac i Danijel Ferić.

Odmah na početku svi su se zahvalili građanima Hrvatske, pogotovo Istre što su izašli na izbore i izglasali Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske.

"Zoran Milanović je bio kandidat SDP-a, ali su ga podržali i IDS, HSS, GLAS, HSU, Demokrati, SNAGA, PGS, Reformisti, SU, Hrvatski laburisti, Međimurski demokratski savez i Zelena Pula. Milanović je propagiorao slobodu razmišljanja, slobodu na raznolikost i to su građani Istre prepoznali. A ta raznolikost u stranačkom i političkom životu trebala bi se razlikovati samo u nečijem radu, a ne da li je netko iz ove ili one stranke. Znači, naša dijela i rad trebaju razlikovati političara od drugog političara." - rekao je Vili Bassanese dodavši:

"S Ovim izborima prestaje biti vrijeme političara koji jedno misle, drugo govore, a treće rade. To nije moderna i normalna Hrvatska, i u nedjelju je takva Hrvatska, nadam se, otišla u repotarnicu povijesti."

Predsjednica SDP-a Pule Sanja Radolović posebno se zahvalila građanima Pule koji su Zoranu Milanoviću dali 81% svojih glasova.

"Ovo nije rezultat ni SDP-a, ni vladajućeg IDS-a već svih građana Istre i vjerujemo da će Zoran Milanović s ponosom predstavljati Republiku Hrvatsku u svijetu." - istaknula je Sanja Radolović.

"Republika Hrvatska je izabrala promjene, očekivanja su velika, ali moramo biti svjesni mogućnosti i ovlasti funkcije predsjednika. Vjerujem da će Zoran Milanović vratiti dodtojanstvo ulozi predsjednika, a trebao bi i pomoći oko suradnje i dobrosusjedskim odnosima s našim prvim susjedima, pogotovo Slovenijom, Srbijom i BIH." - naglasio je Danijel Ferić.

Načelnik općine Vižinada Marko Ferenac istaknuo je da su mještani Vižinade sa 85% podržali Milanovića, što je dokaz da oni žele živjeti u modernoj i normalnoj Hrvatskoj.

Na kraju je Vili Bassanese na pitanja novinara istaknuo da nam slijede parlamentarni i lokalni izbori, te će središnjica SDP-a odlučiti u kakvu će suradnju s IDS-om na parlamentarnim izborima, dok će županijska organizacija odlučiti za lokalne izbore.

"Već sada vam mogu reći da će SDP na lokalne izbore izaći samostalno, dok će se za parlamentarne odlučivati u Zagrebu, u središnjici stranke. Nakon izbora, ako je potrebno oformiti vlast u koaliciji SDP-IDS, sami će odlučivati načelnici ili gradonačelnici, a takva suradnja već postoji i dobro funkcionira u Svetvinčentu i Oprtlju. Ja vam samo mogu reći da u mjestima gdje su na vlasti SDP-ovi kandidati, sada se živi bolje nego prije kada su bili na vlasti ljudi iz IDS-a." - rekao je Vili Bassanese.

A o svojoj kandidaturi za župana rekao je slijedeće:

"Neću se kandidrati za župana, imam još puno posla u svom Gradu Umagu za dovršiti. Na nivou stranke ćemo pronaći kandidata SDP-a, a možda bude i netko kvalitetan, ali nestranački, a svakako nećemo podržati nekog iz druge stranke."

(rex)  

Facebook komentari