Savudrija i Umag ugošćuju Plazma Sportske igre mladih

VELIKA DRŽAVNA ZAVRŠNICA OD 18. DO 25. LIPNJA 2019.
Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih za graničar, atletiku i Hrvatska pošta Cup u tenisu održat će se 18.- 25. lipnja u kampu Veli Jože u Savudriji.

Sve je spremno za prvi dio državne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Mali sportaši amateri iz cijele Hrvatske koji su se u svojim gradovima i mjestima kvalificirali, okupit će se u prekrasnom okruženju kampa Veli Jože Zagrebačkog Holdinga kako bi se družili i natjecali sa svojim vršnjacima.

Natjecanja će se održati u dvije smjene:
18.-21. lipnja- graničar 2008. godište i atletika
22.- 25. lipnja- graničar 2010. godište i Hrvatska pošta Cup u tenisu

Državna završnica u Savudriji okupit će više od 700 natjecatelja za koje su osigurani besplatan put, smještaj i prehrana. Osim natjecanja, djeci će na raspolaganju biti različite animacije kao i edukativni sadržaji. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši i iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održat će se po 23. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 23 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na web stranici: http://igremladih.hr/
Facebook stranici: “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/

(REX)

Facebook komentari