‘San Ivanjske noći’ premijerno prikazan u INK

SLAVNO SHAKESPEAREOVO DJELO PREDSTAVILA MLADA GLUMAČKA EKIPA
"San Ivanjske noći" Williama Shakespearea u režiji Luke Mihovilovića, nova je produkcija Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, a premijera predstave održana je u petak na velikoj sceni INK-a.

Redatelj Luka Mihovilović posebno je ponosan na mladu glumačku ekipu s čime se složila i Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica INK-a: ''Poseban je užitak i ponos imati ovakav naslov i ovakvu mladu i poletnu glumačku ekipu.''

Shakespeare je ujedinjujući četiri paralelne radnje stvorio lepezu ljudskih odnosa temeljenih baš na LJUBAVI koja je ovdje glavni i jedini relevantni pokretač. LJUBAV prema drugome, LJUBAV prema sebi, LJUBAV prema moći i prema životu.
Okarakterizirana kao komedija, u sebi ipak nosi mnoga pitanja i simbole koji ukazuju na dramsku ozbiljnost, na trenutke čak i tragične sudbine.

Postavljena u suvremeni kontekst, ali ne u vidu satiričkog komentiranja društva u kojem živimo, nego više kao prljavo zrcalo koje ne želimo očistiti da bismo u njemu vidjeli istinu, donosi nam susret sa samima sobom (htjeli to ili ne) tjerajući nas na promišljanje i na moguću intervenciju.

Hrabrost življenja LJUBAVI i borbe za istu, najveća je kvaliteta ovog djela, samim time što se najžustrije bore oni najmlađi koji je iskušavaju po prvi put.

Baš zbog toga, cijela autorska ekipa predstave (kako od glumaca do svih koji su sudjelovali u njenom opremanju i sklapanju) je mlada i puna vjere u LJUBAV i njenu održivost.

Igraju:
TITANIJA: Nika Ivančić
OBERON: Lovro Ivanković
HIPOLITA/KLIN: Lara Živolić
PUK/FILOSTRAT: Jurica Marčec
VRATILO: Aleš Kranjec
TEZEJ/FRULA: Valter Roša
HELENA: Mirjana Andrić
HERMIJA: Ivona Bulešić
LISANDAR: Devin Juraj
DEMETRIJE: Gregor Flego
EGEJ: Saša Stepanović
MALI INDIJSKI PRINC: Zora Cvijanović
ANSAMBL I OSTALE ULOGE:
Marko Gašparović
Mei Ven
Gaia Radić
Nina Peruško
Nina Sebastijan
Lana Crnogorčić
Fran Vozila
Moris Nikolić
Karla Medakov
Gaia Komšo

REPRIZE:
14. travnja 2018. u 20 sati INK
18. travnja 2018. u 12:30 sati INK
18. travnja 2018. u 20 sati INK
(Rex/foto INK)

Facebook komentari