Sa zapada nam stiže jače naoblačenje s kišom

OPASNOST OD BUJIČNIH POPLAVA PO URBANIM SREDINAMA
Ujutro i prijepodne djelomice sunčano, a na Jadranu i u gorju uz promjenljivu naoblaku uz povremenu kišu ili poneki pljusak. Najviše sunčanog vremena bit će na istoku zemlje. Potom sa zapada jače naoblačenje s kišom, često u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Oborina lokalno može biti obilna, ponajprije na sjevernom Jadranu gdje je moguća i nevera. Umjeren jugozapadni vjetar navečer u okretanju na sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo koje će u noći na četvrtak na sjevernom dijelu okrenuti na buru te jačati. Najviša dnevna temperatura između 22 i 27 °C.

Tijekom srijede i četvrtka lokalno može pasti i više od 80 litara kiše po četvornom metru, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Pritom postoji opasnost od lokalnog poplavljivanja i pojave bujičnih poplava, osobito u urbanim sredinama.

Osim oborine, pažnju treba usmjeriti i na vjetar jer će tijekom srijede na Jadranu puhati umjereno i jako jugo koje će u noći okrenuti najprije na sjeverozapadnjak, a zatim i buru.

Postupni prestanak oborine očekuje se već tijekom četvrtka, sredinom dana na sjevernom Jadranu, a za vikend je izgledno povoljnije i ponovno malo toplije vrijeme.

(rex)

Facebook komentari