Rukometno čudo u Puli, Arenaši zaustavili Premijerligaša Zameta u Kupu

1. KOLO KUPA REGIJE ZAPAD: ARENA - ZAMET 23:21
Kakvo rukometno veče i čudo u Domu sportova Mate Parlov u Puli. U 1. kolu Kupa regije zapad igrali su Arena Pula, član 2. HRL - zapad i šestoplasirani premijerligaš Zamet iz Rijeke. Osim pobjede i to visoke Riječana, sve bi prije utakmice bilo iznenađenje, ali tako nisu mislili hrabri Puljani koji su uspjeli napraviti pravi podvig i pobijediti Zamet. Da ne bude poslije nismo znali, Zamećani su igrali s prvom postavom i bez kalkuliranja.

Krenulo je vodstvom Arene, koje je iskusni Zamet brzo okrenuo u svoju korist i pomalo gradio razliku. Arenaši su se uporno vraćali, ali je Zamet ipak pred kraj poluvremena došao do četiri gola prednosti, 7:11. Tada dobra odbrana Arene postaje još bolja i zaključava vrata do poluvremena da bi na njega otišli s minimalnim zaostatkom od 10:11.

Početkom drugog poluvremena priča se ponavlja, Zamet pomalo opet radi razliku koja ponovo dolazi do četiri gola prednosti u njihovu korist. Ali pulski dečki se ni tada ne predaju, obrana postaje čvršća, a golmani efikasniji i Arena radi mini seriju od 5:0, te dolazi do vodstva od 17:16. U tom trenutku svima postaje jasno da je moguće dobiti Zamet u ovoj utakmici, a Zametu postaje jasno da bi u Puli mogli ispasti iz kupa.

Nakon igre gol za gol, Arena prvi puta dolazi do dva gola prednosti u 51. minuti susreta, 21:19. U tom periodu igre Lovro Pintarić zatvara svoju mrežu te skida čitav niz zicera, jednom prilikom i tri u nizu, što izaziva ovacije publike. Nošeni bodrenjem publike Puljani ne daju priliku Zametu da se oporavi te im oduzme slast pobjede. I na kraju zasluženo Arena prolazi dalje u Kupu napravivši iznenađenje pobjedom nad ekipom iz Premijer lige konačnim rezultatom 23:21!

Utakmica 1. kola Kupa regije zapad: Arena – Zamet 23:21 (10:11)

ARENA: Pintarić (6+1), Jovanović, Srdarević, Milutinović, Kovačević, Vasić, Rožman 5, D. Ćopić, Ikanović 8 (1), Petrović 5, Simetić, B. Ćopić (9), Tomašev 1 (1), Lovrinović 4, Bučaj, Buić.

ZAMET: Zarev 1, Mozetić, Njegovan 1, Jeličić 3, Šehić 1, Sorić (11), Tomljanović 2 (1), Bogosavljev, Samardžić 2, Mrakovčić 1, Viskić, Koler, Starčević 5, Martinović 2, Načinović 3 (3).

(rex/foto arena facebook)

Facebook komentari