Rovinjska Popolana “Sportom sa ulica i trgova do prirode i turizma” -VIDEO

CONTRADA – MJESTO SJEĆANJA NA DJETINJSTVO
Zvucima Limene glazbe grada i nastupom mažoretkinja u petak 22. travnja počela je deseta po redu sportsko-rekreativna manifestacija Popolana, koju organizira Savez sportova grada. Po lijepom proljetnom vremenu na središnjem gradskom trgu okupilo se oko tisuću vrtićara i školaraca koji su se natjecali u raznim sportovima. Brojnim posjetiteljima predstavio se i zbor OŠ V. Nazora, a na štandovima su članovi Udruge umirovljenika počeli s prigodnom prodajom majica, cvijeća i rukotvorina, a sav prihod namijenjen je radu Društva osoba s invaliditetom.

Posebnu pozornost prisutnih, naročito djece, privukla je izložba «Contrada – mjesto sjećanja na djetinjstvo». Riječ je o prvoj tematskoj izložbi u organizaciji Ekomuzeja Batana i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Kako je na otvaranju izložbe rekla kustosica i etnologinja Tamara Nikolić Đerić, izložba je realizirana u suradnji sa Zajednicom Talijana «Pino Budicin», predškolskim ustanovama i školama. Cilj je promovirati dječje igre na rovinjskim kontradama sredinom prošlog stoljeća.

Izložbu je dizajnirali članovi Studija Dota, a popratne tekstove o prošlosti Rovinja i igrama kakvim su se nekada igrali mališani i djevojčice ispričali su članovi Udruge Kuća o batani. U ponedjeljak 25. travnja izložba seli u autohtoni ambijent Ulice Edmona De Amicisa, gdje će biti otvorena u 19 sati i tu ostaje do 30. travnja.

Subota je na Popolani bila u znaku raznih natjecanja, ali i plesa u izvedbi plesne udruge Roxanne i njenih gošći iz zemlje i inozemstva. Plesni spektakl je sastavni dio Svjetskog dana plesa i odvija se pod motom «Izađi van i zapleši».

Završni dan Popolane, nedjelja 24. travnja, pripala je atletici - utrci handikera, rovinjskom polumaratonu i trkama na deset i pet kilometara te podjelom nagrada i gastro prezentacijom jela od ribe koju su na natjecanju ulovili sportski ribolovci KPA Rovinj.  (J. Vitasović/ foto: M. Zubonja)

Video vezan uz članak

Facebook komentari