Rovinj; uručena vrijedna donacija Dječjem vrtiću “Naridola”

DONIRANA LOGOPEDSKA POMAGALA VRIJEDNA 17.000 KUNA
U organizaciji Zajednice Talijana "Pino Budicin" i grupe "Mani di fato"  21. prosinca održan je osmi po redu humanitarni "Božićni sajam" - "Mercatino di Natale"  koji nosi simboličan naziv  "Sajam dobrote". Sav prikupljeni prihod sa ove dobrotvorne prodajne akcije i od prodaje božićnih drvaca namijenjen je ovaj put za nabavku logopedskih pomagala za rad sa djecom u vrtićima "Naridola" i "Neven".

U povodu uručivanja ove vrijedne donacije u četvrtak 14. travnja je u "Naridoli" održana konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali u ime Zajednice Talijana "Pino Budicin",  prof. Marino Budicin sa svojom zamjenicom Cinziom Ivančić, ravnateljice vrtića Susana Godena i Sandra Orbanić, direktorica Crvenog križa Ana Čižić, logopedica Celestina Orbanić i drugi. Predsjednik ZT Marino Budicin pozdravio je sudionike u ime ZT i Grada, a zahvalnost za ovu vrijednu donaciju izrazila je ravnateljica "Naridole" Susana Godena.

Pročelnica Edita Sošić Blažević naglasila je da po ispunjavanju pedagoških standarda u vrtićima Rovinj spada u sami hrvatski vrh, a ravnateljica "Nevena" je sa zadovoljstvom naglasila da su sva rovinjska djeca obuhvaćena vrtićkim odgojem. Samo je šestero djece, zbog objektivnih razloga, uključeno u predškolski odgoj. Logopedica Celestina Orbanić, koja radi sa djecom u oba vrtića,rekla je da je oko 700 rovinjske djece uključeno u vrtiće, a preko 10 posto bi trebalo biti obuhvaćeno individualnim radom sa logopedom i defektolozima.

U posljednje vrijeme je u porastu i broj djece sa kombiniranim smetnjama pa će darovana stručna logopedska pomagala sigurno doprinijeti njihovom psihofizičkom razvoju.

U Zajednici Talijana "Pino Budicin"  su zadovoljni rezultatima svojih božićnih humanitarnih akcija i nastavit će sa njihovom organizacijom i ubuduće kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. (REX)

Facebook komentari