Rovinj; u nedjelju se polaže replika kipa sv. Eufemije-VIDEO

OTOK BANJOLE ( 7 DLAKA) POSTAJE JOŠ ATRAKTIVNIJA DIVING LOKACIJA
Grad Rovinj u jeku je proslave Dana Grada i blagdana svete eufemije, a prije dva dana, iskaknula je danas na konferenciji za novinare direktorica TZ Rovinja Odete Sapač, prešli su turistički promet u čitavoj prošloj godini i sa 3,5 milijuna noćenja 2grabe" prema 4 milijuna!
Ulice Rovinja prepune su, grad je bukiran do konca listopada, a nema sumnje da će i u studenom i prosincu, za kada se pripremaju novi atraktivni događaji, Rovinj zaista ovu 2017.godinu pamtiti kao najbolju ikad u svojoj povijesti.

Jedan od turističkih proizvoda i ponude rovinja koji se razvija već dugi niz godina je upravoronjenje, a Klub za podvodne aktivnosti Rovinj obilježava svojih 40.godina djelovanja. Tu će lijepu obljetnicu uklopiti u Dan Grada jednom posebnom manifestacijom u nedjelju 17. rujna. Riječ je o polaganju replike kipa svete Eufemije , i njenom postavljanju u podmorju otočića Banjole ( 7 dlaka, kako ga Rovinježi zovu) , udaljenog 1 nautičku milju od grada, čime bi se dobila nova ronilačka atrakcija u rovinjskom akvatoriju, na koju bi se svake godine na blagdan zaštitnice grada organiziralo podvodno hodočašće.
Brončanu repliku kipa sv. Eufemije, visine 83 cm i težine 40 kg, izradio je rovinjski akademski kipar Andrija Milovan.

Postavljanje kipa na dubinu od 16 metara u podmorju Banjola, upriličiti će se za građanstvo i sve zainteresirane prema slijedećem programu u nedjelju 17. rujna:

10.00 - okupljanje ispred ronilačkog kluba
11.00 - polazak brodovima na mali mol (gradska riva)
11.30-13.00 - predstavljanje kluba i replike kipa sv. Eufemije na gradskoj rivi
13.00 - blagoslov replike kipa - rovinjski župnik mons. Vilim Grbac)
13.15 - polazak brodovima sa malog mola za otok Banjole i postavljanje kipa
14.00 - povratak u klub i zajedničko druženje

Rovinj će tako od nedjelje , uz top diving destinacije , olupinu potonulog putničkog parobroda Baron Gautsch ( potonuo 1914.) na dubini od 39 metara na 9 nautičkih milja od Rovinja te teretni parobrod Hans Schmit ( potonuo 1943.) na udaljenosti od 10 nautičkih milja i dubini od 40 m, te uz grebene otočića Banjole, Figarola, Šturago, Sv. Ivan i Sv. Ivan na pučini te plićine Lim, Saline, Rubini, Porer, Sv. Damjan imati još jednu sjajnu ronilačku atrakciju!

(J. Vitasović)

Video vezan uz članak

Facebook komentari