Rovinj: predavanje “Život s reumatoidnim artritisom”

HRVATSKA LIGA PROTIV REUMATIZMA -OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA  ARTRITISA 
Svake godine  Hrvatska liga protiv reumatizma obilježava Svjetski dan  artritisa  i time se pridružuje  aktivnostima  Svjetske zdravstvene organizacije i Desetljeća kostiju i zglobova. U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Rovinju, u srijedu 26. listopada , u dvorani na Trgu Maršala Tita 3 u Rovinju, u 18 sati, organiziramo predavanje „Život s reumatoidnim artritisom“

Predavanje će uz slajdove i  dijeljenje edukacijskih listova knjižica i  vježbi  održati  doktorica reumatolog, Vlasta Urban Tripović  iz Pule .

Od  reumatičnog  artritisa obolijeva 1%  od ukupne populacije , kako djece  tako i odraslih,  zbog čega je to najučestalija upalna reumatska bolest. Živjeti s tom bolesti je vrlo teško ali je moguće živjeti i bolje i kvalitetnije . Kako to postići, biti će govora na ovom predavanju. U dijalogu s našim bolesnicima raspravljati ćemo o  režimu uzimanja lijekova, o potrebi  dodatnog odmora , o vježbanju ali i zaštiti zglobova, o pravilnoj aplikaciji i učincima fizikalne terapije , o štetnim životnim navikama , o pravilnoj prehrani, sportu  i rekreaciji ali isto tako i o  i invalidskim i socijalnim pravima bolesnika koji imaju  određeni stupanj tjelesnog oštećenja.

(REX)

Facebook komentari