Roštiljanje u Uljaniku

CROWN HUNT, PASMATERS, RITES OF RETALIATION, BLOCADE RUNNER, KOH
Dugokosa populacija noćas je bila najmnogoljudnija u rock klubu Uljanik, gdje su pred mnogobrojnom publikom roštiljali neki novi, a i neki stari poznanici.Večer su otvorili puležani Crown Hunt, relativno mlad bend, koji još uvijek traži svoj osobni izraz. Kada se već ograničavamo znakovima da bi prenijeli doživljaj glazbe definirajmo zvuk Crown Hunta kao spoj američkog „nu metala“ sa „mašinhedovskim“ rifovima i kratkotrajnim izletima u death metal vode. Publika je sa zanimanjem popratila koncert, iako sa dozom prepoznatljive pulske rezerviranosti. Nakon odsvirane četiri pjesme, na binu se penju stare pulske legende, Pasmastersi. Verbalno upečatljivi, Pasmastersi su u punom sjaju pokazali snagu pulske HC scene, što nastupom što elokvencijom podigli su atmosferu do usijanja, iz ničega stvorivši svima nam dragu - štalu.
Udarna skupina večeri, sa dokazano najmasnijim zvukom bili su zagrepčani Rites of retaliation, koji su u Puli nastupili po treći put, te su i sami članovi otprije poznati pulskoj publici. Ljubitelji death metala i inih varijacija žanra našli su se na svome, a Rites of retaliation dokazali su da su skupina pred kojom je svijetla budućnost. Kvalitetnim zvukom te impresivnim nastupom pružili su publici koncert na visokoj razini, iskazavši pritom energičnost vlastitog glazbenog izraza.
Stari pulski speed metalci, Blockade Runner, oformljeni za ovu prigodu u novoj – staroj postavi odsvirali su odabrane skladbe iz svog desetogodišnjeg repertoara, izmamivši osmijeh sa lica starijih gostiju, koji se vjerojatno prisjećaju nekih drugih vremena, kada je ovakvih koncerata bilo daleko više.
Posljednji su se publici predstavili „Koh“, sa svojim ponešto „modernijim“ izrazom metal žanra, što se zacijelo dopalo mlađem djelu gostiju.
Sudeći po broju posjetitelja, možemo zaključiti kako je i ova „Roštiljarka“ bila uspješna te je to još jedan dokaz kako Pula vapi za kvalitetnim alternativnim koncertima, kojih je nažalost sve manje. (D.H./R.U.)

Facebook komentari