Ribarska noć ove subote u Ližnjanu

BRODET KUP, JEDRILIČARSKA REGATA, BALINJERADA I RAZNE RADIONICE
U subotu, 6. srpnja, na području Općine Ližnjan očekuje nas fešta posvećena moru i ribarima. U sklopu fešte 'Ribarska noć' održat će se niz događaja, najavili su organizatori na tek održanoj konferenciji za medije.

Jutarnji dio obilježit će jedriličarska regata koja će započeti u 11 sati, a na nju se može prijaviti bilo tko i to na stranicama jedriličarskog kluba Delfin te u petak od 18 do 20 ili u subotu do 10 sati.

U popodnevnim satima održat će se tradicionalna balinjerada. Ližnjanskim ulicama natjecatelji će juriti u ručno rađenim karićima koje pripremaju već danima, a održat će se i Trka na prstenac. Za vrijeme održavanja utrke pripremat će se i srdele koje će se posjetiteljima nuditi po cijeni od 10 kuna po porciji.

U sklopu Ližnjanske fešte održat će se i radionice pletenja i krpanja ribarske mreže, filetiranja ribe i morski svijet izbliza, gdje će u akvariju biti izložene životinje iz podmorja te će tako mališani možda po prvi puta vidjeti rakove, jastoge i razne ribe.

Za kraj dana, na ribarskom mulu u uvali Kuje, u 18 će sati 16 natjecateljskih ekipa pripremati brodet. Organizatori ističu kako za brodet ne postoji savršeni recept te dodaju kako u pravljenju brodeta i amateri mogu pokazati svoj talent i pripremiti ga na svoj način. Svaka će ekipa dobiti osnovne sastojke, dok svatko za sebe može donijeti i svoje tajne sastojke za koje misli da će brodet učiniti posebnim. Kuha se do 21 sat kada će stručni žiri ocijeniti najbolje i nagraditi pobjednike. Mjesta za prijavu još ima, a prijave se mogu slati do četvrtka navečer na mail info@marlera-liznjan.hr .Natjecatelji samo moraju osigurati svoju padelu i plamenik te se dokazati kao najbolji kuhari brodeta.

Ulaz je za sve događaje besplatan, pa tako i za večernji koncert čiji će program obogatiti Lighthouse band, Mauro Staraj & La Banda te dj Smile.
(Rex/MA.ST)

Facebook komentari