Rezultati prometne akcije u cilju zaštite osoba s invaliditetom

SANKCIONIRANO 13 VOZAČA U 4 SATA AKCIJE
Policijski službenici su jučer od 9 do 13 sati, u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula Parkinga obavljali nadzor na parkiralištima trgovačkih centara na području Pule, Fažane i Medulina te ispred zdravstvenih ustanova u Puli. Tijekom trajanja akcije sankcionirano je 13 vozača i to 12 vozača zbog nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, a jedan vozač zbog zlouporabe znaka pristupačnosti.

Postaja prometne policije Pula će i nadalje provoditi preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.

Policijska uprava istarska još jednom podsjeća vozače da ne parkiraju na mjestima koja su rezervirana za parkiranje osoba za invaliditetom te da poštuju prometne propise i vode računa o sigurnosti svojih sugrađana s invaliditetom.

(rex/foto Mario Rosanda)

Facebook komentari