Restoran Gina predstavio se na 1. katu pulske tržnice

U SKLOPU GASTRO MARKATA
Danas je počeo, prvi u nizu od sedam, gastronomsko-edukacijski događaj GASTRO MARKAT na 1. katu pulske tržnice u edukacijskoj kuhinji KEY Q+ GASTRO PUNKT.
 
Svoja je umijeća u kužini pokazao chef Maksimilian Bergić Zigante iz restorana Gina iz Pule. On se predstavio pripremom jela Pašta s kobasicama i crvenim radićem koje oduševilo bojama, okusima i mirisima. Jelo je u biti vrlo jednostavno za pripremu.
 
To je i bio cilj realizacije serije gastronomsko-edukacijskih događaja GASTRO MARKAT – da se lokalni ugostitelji predstave, ali i da posjetitelji, pa zatim i gledatelji TV NOVE, dobiju ideju o pripremi jednostavnog lokalnog jela s autohtonim namirnicama.

GASTRO MARKAT će se održati svakog ponedjeljka do 30. ožujka, a ideja je nastala u suradnji i organizaciji Tržnice d.o.o. Pula, Udruženja obrtnika Pule, Turističke zajednice grada Pule, Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i TV NOVE.

Od lokalnih ugostitelja sudjelovat će još: El Pulari Pula, Kažun Pula, Škuža Pješčana Uvala, Bodulka Šišan, Caruso Pula i Vodnjanka iz Vodnjana. Ukoliko se ponedjeljkom nalazite u blizini pulske tržnice, pogledajte što se kuha u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT-u od 10 do 11 sati.

(rex)

Facebook komentari