Reporteri Regionala oči u oči s kajmanom

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE
Reporteri Regional Expressa našli su se oči u oči s patuljastim kajmanom koji se nalazi u pulskom Aquariumu.

Iako smo se u posjet Aquariumu uputili po sasvim drugom zadatku, nakon obavljenog posla odlučili smo malo razgledati. Obzirom da su u Aquariumu u tijeku radovi, imali smo priliku fotografirati više nego što bi imali u uobičajenim okolnostima. Tako smo se našli doslovno oči u oči s kajmanom. Riječ je o patuljastom kajmanu, vrste Paleosuchus palpebrosus Cuvier, 1807 koji je u Aquarium stigao u proljeće prošle godine.

Za našeg posjeta, gornji dio bazena u kojemu se nalazio kajman bio je bez stakla te smo ga mogli fotografirati bez zaštite. Obzirom da je riječ o izuzetno opasnoj životinji, sreća je da nas je u boravku u njezinoj blizini ubrzo zatekao djelatnik Aquariuma koji nas je i obavijestio da su radovi u tijeku, te da bi bilo najbolje da se udaljimo.
Shvativši da smo se nalazili u potencijalnoj opasnosti iako je kajman bio izuzetno miran, a mi nismo koristili bljeskalicu prilikom fotografiranja, ipak smo odahnuli udaljivši se iz prostorije do koje vodi sasvim uski tunel. (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari