Istarski stožer objasnio problem sa slanjem podataka u Zagreb i jesu li njihove brojke točne

RADI SE O INFORMATIČKIM PROBLEMIMA
Istarski stožer je potvrdio kako od prošlog četvrtka 9. srpnja do nedjelje 12. srpnja iz Istre nisu putovali podaci o novozaraženima u Zagreb u Nacionalni stožer.

"Dostava podataka testiranja na COVID-19 za područje Istarske županije u razdoblju od 09. srpnja do 12. srpnja 2020. godine u aplikaciju HZZO-a (CEZIH), onemogućena je iz razloga tehničko-informatičkih poteškoća unosa podataka, radi čega je u nekoliko navrata kontaktirana informatička podrška.

Služba za mikrobiologiju unosi podatke u aplikaciju za unos testova na uzročnika bolesti COVID-19 (CEZIH) te kako je već prethodno izneseno, radi tehničko-informatičkih poteškoća unosa podataka u sustav koji je u više navrata bio blokiran, cjelokupni unos podataka izvršen je 13.07.2020. godine.

Istovremeno, Služba za epidemiologiju unosi istovrsne podatke u digitalnu platformu za praćenje COVID-a-19 i tijekom vikenda podaci su redovito ažurirani te su svi podaci o novooboljelima bili vidljivi iz te aplikacije.

Kako Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske isključivo iz aplikacije CEZIH-a preuzima podatke koje svakodnevno objavljuje, njima u tom razdoblju nisu bili vidljivi podatci za osobe iz Istarske županije koje smo dnevno prijavljivali u priopćenjima.

Otklanjanjem informatičkih poteškoća, upisani su svi podatci u aplikaciju HZZO-a (CEZIH) za navedeno razdoblje.

Stanje i broj COVID-19 pozitivnih osoba u Istarskoj županiji ostaje isti, sukladno svim dnevnim priopćenjima." poručuju iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

(Rex)

Facebook komentari