Vrijedna tri boda Istre 1961 uz promašeni penal Gržana

ISTRA 1961 : ŠIBENIK 1:0
Istra 1961 je pobijedila u najvažnijem trenutku, jer kiks protiv Šibenika bi bio fatalan za nastavak prvenstva. Ovako su Puljani došli do svog četvrtog boda, koliko imaju i Slaven Belupo, Lokomotiva i Šibenik. Za zeleno-žute sad u nastavku prvenstva slijede dva važna gostovanja baš protiv Lokomotive i Slaven Belupa i tu ne bi trebali tražiti bod, već bodove.

Što se tiče današnje utakmice, domaći su bili bolji takmac i samo nepreciznost Gržana i Guzine nisu donijeli veću pobjedu Istre 1961.
Najbolji kod Puljana je svakako bio Matej Vuk koji je radio puno problema desnoj strani obrane Šibenika, a uz to je asistirao za jedini gol na utakmici, a i nakon njegovog udarca Bilić je igrao rukom i sudac Pajač je svirao kazneni udarac kojeg nije iskoristio Gržan.

1. minuta: Velika prilika za goste, ali Deni Jurić s peterca slabo zahvaća loptu
8. minuta: Fuentes glavom odlično puca, ali Labrović krajnjim naporom brani
11. minuta: Nakon odličnog prodora, Vuk ubacuje u kazneni prostor, ali usamljeni Lisica slabo puca   
39. minuta: Vuk je ponovno probio lijevi bok, ubacuje loptu u sredinu kaznenog prostora, tamo je Ivančić i sjajno pogađa za vodstvo Istre 1961

66. minuta: Vuk nakon gužve puca, lopta pogađa Bilića u ruku, Pajač ne vidi, ali VAR vidi i tjera Pajača da sam pogleda i dosuđuje kazneni udarac za domaćine.
69. minuta: Gržan puca, Labrović sjajno brani penal
74. minuta: Guzina sam na pet metara od gola Šibenika, ali promašuje loptu
75. minuta: Kontra domaćih 3:2, Sergi poslužuje Gržana koji ima veliku priliku, ali opet Labrović brani
79. minuta: S terena izlazi 17-godišnji Lisica koji dobiva standing ovation prisutne publike

Do kraja utakmice domaći su bez većih problema zadržali vodstvo. Najbolji kod domaćih su bili Matej Vuk, Antonio Ivančić i Petar Bosančić, koji igra puno bolje i sigurnije nakon korona stanke, dok je kod gostiju najbolji bio vratar Labrović


Istra 1961 : Šibenik  1:0 (1:0), Strijelac: 1:0 Ivančić (38)

Istra 1961: Majkić, Hujber, Einar, Bosančić, Sergi, Blagojević, Ivančić (od 87' Halilović), Lisica (od 79' Sane), Vuk (od 87' Tomašević), Gržan, Fuentes (od 64' Guzina).

Šibenik: Labrović,Pajić, Pandža (od 84. Laća), Bili, Kvesić, Ćurić (od 84. Celić), Bulat, Sahiti (od 72. Španja), Rak (od 65. Mesa Antunez), Prince, Jurić.

(Dorijan Vrkljan/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari