Ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu na Erasmus+ projektu

PROJEKT "UNAPREĐIVANJE ŠKOLSKOG VOĐENJA"
Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja prvi put se, kao nacionalni konzorcij prijavila i odobren joj je Erasmus+ projekt "Unapređivanje školskog vođenja" (Improving School Leadership)  koji će se održavati na različitim europskim destinacijama u trajanju pet dana. 
Predsjednica Udruge Suzana Hitrec uputila je, početkom 2019. godine, poziv ravnateljima svih srednjoškolskih ustanova Republike Hrvatske da se jave za sudjelovanje u projektu. Zainteresirani ravnatelji priložili su dokumentaciju, motivacijsko pismo te materijale o izabranom tečaju. Svi koji su se prijavili uključeni su u projekt, ukupno 20 ravnatelja iz srednjih škola (gimnazije i strukovne škole) i učeničkih domova Republike Hrvatske. 

Projektom se prvenstveno želi podići razina kompetencija vođenja, rukovođenja i upravljanja školskom ustanovom temeljem preporuke o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje od Vijeća Europske Unije od 22. svibnja 2018.. Preporuke se odnose na pojačanje razine digitalne kompetencije, pojačanje razine jezičnih kompetencija u poslovnom i drugom okružju i podržavanje učenja jezika važnih za radne i ostale situacije koje mogu doprinijeti komunikaciji i suradnji s drugim zemljama.

Stečene kompetencije školskog vođenja ravnatelji će primijeniti u razvoju srednjoškolske ustanove te u  radu Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja odnosno ostvarenja petog cilja Strategije obrazovanja.

Ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Orhideja Petković jedina je sudionica projekta iz Istre i Ugostiteljsko - turističkih škola Hrvatske.

Inicijalni sastanak ravnatelja koji sudjeluju u projektu održan je 4. lipnja u učeničkom domu Marija Jambrišak u Opatičkoj ulici.

(REx)

Facebook komentari