Radovi na Fažanskoj cesti započinju 9. listopada

GRADI SE NOGOSTUP S DESNE STRANE CESTE I SUSTAV ODVODNJE
Prema obavijesti iz Županijske uprave za ceste, izvanredno održavanje županijske ceste 5115 Pula-Fažana započet će nakon državnog blagdana, u ponedjeljak, 9. listopada umjesto prvotno najavljeno 1.10.2019. godine. 

U sklopu radova izgradit će se sustav oborinske odvodnje te nogostup s desne stranke kolnika (u smjeru prema Puli). Po rekonstrukciji kolnika postavit će se i autobusne nadstrešnice.

Rekonstruirat će se ukupno 1.100 metara prometnice u dvije faze (I. faza 650 m, a druga 450 m), a obuhvat zahvata će biti od Valbandonskog mosta do Šuride (skretanje za Puntiželu).Rekonstrukcija kolnika u I. fazi planirana je od Valbandonskog mosta do bistroa Vala. Planirani završetak I.faze je do 31.12.2019. godine.

Investitor je Županijska uprava za ceste (radove sufinancira Općina Fažana), a izvođač radova Cesta d.o.o. Pula.

S obzirom na to da će prometnica za radove u I. fazi biti zatvorena za cjelokupan promet osim za vozila gradilišta, stanara i autobuse (zbog prijevoza učenika), u nastavku Vas  upućujemo na najbrže alternativne pravce prometovanja prema Puli.

Stanovnicima Fažane upućuje se na Galižansku cestu (ŽC50161) sa spojem na Vodnjansku cestu (D75) u smjeru prema Velom Vrhu.

Stanovnicima Valbandona najbrži alternativni pravac je ulicom Pineta sa spojem na Vodnjansku cestu (D75), kod benzinske postaje Petrol.

Stanovnici Šuride mogu koristiti dosadašnju prometnicu, a stanovnici dijela Male Vale (dio prema Štinjanu) mogu koristiti cestu prema koja vodi za Štinjan/Pulu.

S obzirom na očekivano otežano prometovanje, molimo za razumijevanje.

Cjeloviti prometni elaborat privremene regulacije prometa možete pronaći na http://www.komunalac-fazana.hr , a za sve upite i pojašnjenja možete se obratiti na info@komunalac-fazana.hrili telefon 098/476-316.

(REx)

Facebook komentari