Radionice I-SMS (Italian Science Moving in School)

PROGRAM RADIONICA JE NAMIJENJEN UČENICAMA TALIJANSKIH ŠKOLA U ISTRI
Ove je godine Talijanska unija, zajedno s vodećim partnerom - interaktivnim i eksperimentalnim muzejom regije Friuli Venezia Giulia - Immaginario Scientifico, te u suradnji s Odjelom Znanosti o životu Sveučilišta u Trstu na kojem je aktivan didaktički projekt Znanost i društvo za osnovne i srednje škole, osmislila novi oblik suradnje, takozvani I-SMS (Italian Science Moving in School), namijenjen svim talijanskim osnovnim i srednjim školama u Istarskoj županiji tijekom školske godine 2017./2018., a koji će uključiti ukupno čak 500 učenika.

Projekt predviđa hands on radionice iz primijenjene genetike koje će voditi kvalificirano osoblje muzeja Immaginario Scientifico izravno u prostorijama talijanskih osnovnih i srednjih škola, s ciljem zadovoljavanja potreba naših učenika i studenata za praktičnim aktivnostima u području znanosti o životu.

Ove je školske godine tema didaktičkih radionica “ DNA Analiza”. Navedena će aktivnost na godišnjoj razini nuditi praktična obrazovna iskustva u pristupu novim dosezima primijenjenih znanosti koja će svaki učenik imati priliku slušati i naučiti ad hoc tijekom cijelog svojeg obrazovnog kurikuluma, jer je cilj ponavljati projekt i tijekom nadolazećih godina.

Jedan od gore navedenih laboratorija održat će se u Talijanskoj srednjoj školi – Scuola media superiore italiana u Rovinju, u utorak, 06. veljače 2018. od 12.30 do 14.30 sati.

(rex)

Facebook komentari