Radionica ‘Mi smo tu’ ugostila Jasminu Kuhar, predstavnicu tvrtke Cobolt Systems

KUHAR SE BAVI RAZVOJEM I PRODAJOM INOVATIVNIH PROIZVODA KOJI OLAKŠAVAJU ŽIVOT SLIJEPIH I SLABOVIDNIH OSOBA
Radionica „Mi smo tu“ koju u sklopu svojih aktivnosti tradicionalno organizira Udruga slijepih Istarske županije, u četvrtak 13. veljače, ugostila je Jasminu Kuhar iz Zagreba, predstavnicu tvrtku Cobolt Systems. Riječ je o tvrtki sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja je započela s radom 1984. godine i od tada kontinuirano radi na razvoju i plasmanu inovativnih proizvoda koji olakšavaju život slijepih i slabovidnih osoba. Upravo je te proizvode Kuhar i predstavila članovima Udruge.

Paletu proizvoda ove tvrtke čine stolni i ručni satovi, razna svakodnevna pomagala, povećala, telefoni, medicinski proizvodi, igre te proizvodi za njegu očiju.

Kuhar je naglasila kako je tvrtka Cobolt Systems specijalizirana za projektiranje, razvoj i proizvodnju velikog broja proizvoda koje je proizvela pomoću vlastitih inženjera, dizajnera i proizvodne linije. Tvrtka je tako razvila prvu govornu kuhinjsku vagu u svijetu, govornu osobnu vagu, govorni mjerni vrč, govornu mikrovalnu i kombiniranu pećnicu te govornu indukcijsku ploču, inače svoj najnoviji proizvod koji je također prezentiran članovima Udruge.

U ime Udruge, njezin predsjednik, Zlatko Kuftić, Jasmini Kuhar uručio je zahvalnicu za sudjelovanje u radionici „Mi smo tu“ zahvalivši joj pritom na održanoj prezentaciji proizvoda čija je glavna zadaća olakšati svakodnevni život slijepim i slabovidnim osobama.

Održavanje radionice „Mi smo tu“ financiraju istarski gradovi i općine.

(Rex)

Facebook komentari