Pušten plin prvim potrošačima

STOLJETNI DOGAĐAJ
Danas je u pulskoj Plinari povodom puštanja plina prvim potrošačima u Puli održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali gradonačelnik Boris Miletić, župan Ivan Jakovčić, direktor Plinare  Dean Kocijančić, predsjesnik uprave Plinacro Branko Radošević, savjetnik predsjednika Uprave INA-e d.d. Stevo Kalundžić, predstavnik stručne udruge za plin Josip Srščić, te predstavnici hrvatske regulatorne agencije HERA-e.
Direktor Plinare Dean Kocijančić se uvodno zahvalio prisutnima na uveličavanju ovog važnog događaja, puštanja prirodnog plina prvim potrošačima u gradu. „Prvi puta plin je pušten prije 120 godina i do dan danas taj se isti plin koristi“, izjavio je Kocijančić te dodao da će puštanje plina donijeti kvalitetniji život građanima uz niže cijene plina.
Savjetnik predsjednika Uprave INA-e d.d. Stevo Kalundžić je Plinari zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, te izrazio nadu da se neće još dugo čekati da se Pula i regija plinoficira.
Prisutnima se obratio i župan Ivan Jakovčić koji je istaknuo da je Istarska županija odlučila Plinari dati koncesiju bez oklijevanja, te da je Plinara spremna i sposobna plinoficirati južnu Istru, kao i da je Istarska županija ušla u suvlasništvo Plinare, dokapitalizirala je i time omogućila postavljanje instalacije puštanja prirodnog plina potrošačima.
Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je da je bilo puno otpora dokapitalizaciji. „Žao mi je da se to događa upravo u vrijeme izbora, ali otvaranje plina nadilazi sve to, radi se o stoljetnom događaju“, kazao je Miletić, te dodao da će puštanje plina gospodarstvenicima i domaćinstvima donijeti bolji plin i niže cijene, te će to građani sigurno cijeniti. Zahvalio se svim građanima na strpljenju za vrijeme odvijanja radova. (D.F./E.O.)

Facebook komentari