Pulski antički spomenici putem virtualne učionice

VIRTUALNE EDUKACIJSKE AKTIVNOSTI ARHEOLOŠKOG MUZEJA ISTRE ZA ŠKOLE I ŠIRU PUBLIKU
Arheološki muzej Istre je slijedom situacije rada i školovanja od kuće, prilagodio svoje edukacijske programe te oni sada funkcioniraju putem društvenih mreža. Edukacijski odjel muzeja je pripremio nekoliko različitih aktivnosti za publiku, a dio tih aktivnosti odnosi se na škole. Tako je od prošlog tjedna moguće uključiti se u edukacijske aktivnosti vezane za gostujuću izložbu Etnografskog muzeja iz Zagreba O životinjama i ljudima i one su namijenjene svima. Upravo su započele i edukacijske aktivnosti na temu antičke Pule, koje su namijenjene učenicima i nastavnicima.

Aktivnosti na temu antičke Pule provode se putem virtualne učionice, kroz nekoliko ciklusa, ovisno o dobi učenika, tjedno. Svakog tjedna slijedi nova tema o antičkoj Puli i novi zadatak, a za kraj provedene edukacije, predviđene su i nagrade. Svaki razred koji završi edukacijsku aktivnost biti će nagrađen s vodstvom po antičkim spomenicima Pule, kada to ponovo bude moguće, a učitelje i profesore nagraditi ćemo s publikacijama iz naše bogate riznice izdanja.

Također, planirane su i nagrade za učenike koji su se tijekom edukacije posebno potrudili i istaknuli svojim radom. Trenutno je u edukaciju za škole uključeno osam razreda pulske gimnazije, četiri razreda Ekonomske škole iz Pule, četiri razreda Strukovne škole iz Pule i dva razreda X. gimnazije „Ivan Supek“ iz Zagreba, a sudjeluje i jedan 3. razred OŠ Vidikovac.

U tijeku je i priprema aktivnosti na temu antičke Pule za širu publiku, koje će se također odvijati tjedno. Ovim putem Arheološki muzej Istre nastoji educirati publiku svih uzrasta, pri tom učinivši dane kod kuće zabavnijim.  Pozivamo sve zainteresirane pojedince, učenike i profesora da se uključe u virtualne edukacijske aktivnosti Arheološkog muzeja Istre, a detalje mogu potražiti na društvenim mrežama muzeja.

(rex)

Facebook komentari