Pulske medicinske sestre jutros krenule na prosvjed u Zagreb

PROSVJED ĆE SE ODRŽATI U 10 SATI NA TRGU SVETOG MARKA
Pulske medicinske sestre danas su krenule na prosvjed u Zagreb, koji će se održati danas, u četvrtak 3. listopada u 10 sati na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

"Ovim putem htjele bi se zahvaliti dogradonačelniku Robertu Cveku i Gradu Puli koji su nam izašli u susret i financirali autobus do Zagreba, tim više što je Pula jedini grad koji je to učinio za sada koliko smo mi upoznati i na takav način dao svoju podršku nama medicinskim sestrama." - rekla su nam medicinske sestre koje su jutros autobusom krenule prema Zagrebu.

Spomenimo da je Inicijativa za boljitak hrvatskog sestrinstva najavila za danas veliki prosvjed medicinskih sestara, ali isto tako to neće biti sindikalno okupljanje već je riječ o inicijativi triju medicinskih sestara koje su prvo u travnju pokrenule peticiju za veće plaće, koja je u kratkom roku sakupila oko 9000 potpisa, a potom su u rujnu otvorile zatvorenu Facebook grupu medicinskih sestara i tehničara, koja je u samo mjesec dana okupila gotovo 11.500 članova. Traže povećanje osnovice plaće za 25 posto, vraćanje dodatka na godine radnog staža te zapošljavanje novih medicinskih sestara.

(rex)

Facebook komentari