Pulska Xica powered by run&trek

15. RUJNA ATRAKTIVNA NOĆNA ATLETSKA UTRKA
Atraktivna noćna atletska utrka 'Pulska Xica' po četvrti će puta u Puli okupiti brojne trkače. Xica je nakon promocije u Zagrebu, danas najavljena i u Puli. Održati će se 15. rujna, te kao i svake godine objediniti sport i Visualia festival.

Nakon inicijalne utrke istrčane uz šetnicu Lungomare, ovo će biti treća godina da se noćno izdanje Pulska Xice održava u centru grada sa spektakularnim ulaskom u cilj u dvijetisućljetnu Arenu.

Utrku koja okuplja kako domaće tako i strane trkače, podržava i Turistička zajednica Grada Pule.
'Rekreacija je vrlo bitna, a mnogi putuju upravo zbog rekreacije. Ovo je specifična utrka i mnogima start ispred i cilj u Areni predstavlja nešto posebno te se rado odazivaju na ovu utrku', poručila je direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, te ujedno pozvala građane da se prijave.

Da Xica svake godine donosi nešto novo, rekao je ispred organizatora Erik Lukšić, te najavio dječju utrku koja će se ove godine održati za vrtićki uzrast, za djecu prvih i drugih, te trećih i četvrtih razreda.
Tako će utrka za vrtićarce – 'XIXica' započeti okupljanjem u 19.30 sati, dok glavna utrka, na pet i deset kilometara započinje u 20.30 sati sa startom ispred Arene.

Ove će godine Xica biti održana bez prolaska kroz svjetlosni tunel, no biti će tu u sklopu Visualie čarobno uređen Titov park.

Bez obzira na rekreativni karakter utrke, najbrži će biti i nagrađeni. Tako će najbrži natjecatelji na 5 i 10 km bez obzira na spol, na poklon dobiti Garmin sportski sat, a ostali poklon bon run&trek, dok najbrže natjecateljice osvajaju poklon paket dm-a! Ulaskom u cilj, svi će se natjecatelji osvježiti hladnim bezalkoholnim pivom Heineken 0,0 i preuzeti finišersku medalju.

U startnom paketu natjecatelje očekuju dri fit majice pokrovitelja GRAWE Hrvatska d.d., bočica Dukat fit mliječnog proteinskog napitka i bočica studene vode, dok će se djeca osvježiti uz XIXO ledeni čaj. (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari