Pulska Xica – noćna ulična utrka na 10 kilometara

GRAĐANI SE OBAVJEŠTAVAJU O POSEBNOJ REGULACIJI PROMETA
Obavještavaju se svi građani da će se povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta održati noćna ulična utrka Pulska Xica u subotu, 10. rujna 2016. godine kada će vrijediti posebna prometna regulacija.
Direktor Pula Sport d.o.o. Erik Lukšić zahvalio se svim sponzorima i donatorima koji su sudjelovali u organizaciji ove utrke te volonterima iz pulskih i medulinskih klubova, kao i mladeži Crvenog križa. „Vjerujem kako će ova utrka postati tradicionalna i dostojno prezentirati Pulu kao grad svijetla i uz Visualiu na ovaj način brendirati grad“ istaknuo je Lukšić.

Ispred partnera ove manifestacije "Run Croatia" svoje dojmove iznio je jedan od osnivača Run Croatia Lige 10x10 Berislav Sokač: „Ne mogu sakriti zadovoljstvo suradnjom s predstavnicima suorganizatora budući da smo u Puli u vrlo brzom roku popunili limitirani broj sudionika - njih 450. Dokaz je to vrlo kvalitetno odrađene organizacije, promocije i komunikacije koju "Run Croatia" nastoji održavati sa svim organizatorima utrka u Hrvatskoj. Htio bih također napomenuti da je podrška tvrtke "Spar" doprinijela ovom odličnom rezultatu jer Run Croatia i "Spar" su napravili jednu inovaciju. Na startnim brojevima će biti bar kod s kojim će trkači moći ostvariti promotivne cijene na određene artikle u "Sparovim" trgovinama. Sokač je najavio i preostale utrke Run Croatia Lige 10X10; nakon Pule prva sljedeća utrka je u Raslini kod Šibenika 15. listopada, druga je 27. studenog na Papuku, a treća i posljednja u ovoj sezoni je zagrebačka utrka koja će se održati 17. prosinca.

Utrka se održava u organizaciji Pula Sport d.o.o. u suradnji s Gradom Pula i Turističkom Zajednicom grada Pule i sedma je po redu utrka u sklopu Run Croatia Lige 10X10. Suorganizatori su Triatlon savez IŽ, Udruga kineziolog Pule, Centar za inkluziju i podršku u zajednici i Gradski društvo Crvenog križa Pula.

U periodu od 20 do 22 sata bit će zabranjen/ograničen promet na sljedećim prometnicama u Puli: na Trgu Nimfei gdje je i start utrke, zatim u Amfiteatarskoj ulici, u Flavijevskoj ulici gdje se trasa utrke uključuje na državnu cestu - Trg na mostu, Tršćanska ulica, Vodnjanska cesta, u Creskoj ulici, u Ulici Partizanski put, u Ulici 119. brigade, u Ulici Riva, u Ulici Sv. Ivana, u Carrarinoj ulici, u Anticovoj ulici, na Danteovom trgu, u Flaciusovoj ulici, u Ulici Prolaz Sv. Nikole, gdje se trasa utrke uključuje u pješačku zonu (Ulica Sergijevaca i Trg Forum ), u Ulici Riva, u Ulici Sv. Ivana i  u Istarskoj ulici. Cilj utrke je u Amfiteatru. Dužina staze iznosi 10 kilometara s vremenskim limitom od jednog sata i trideset minuta.

Preuzimanje brojeva odvijat će se u petak 9. rujna u Hotelu Rivijera od 16.00 do 20.00 sati i na dan utrke u subotu, 10. rujna u vremenu od 17 do 19 sati ispred samog Amfiteatra. Svi natjecatelji   sportske torbe moći će ostaviti u za to predviđenim šatorima na Trgu Nimfei (pored velikog sidra) od 19.00 sati do početka same utrke te ih potom preuzeti po završetku utrke, najkasnije do 22.30 sati. Svim natjecateljima koji su se prijavili putem SMS-a omogućeno je slanje rezultata utrke na mobilni telefon zahvaljujući suradnji pulske informatičke tvrtke Infobip i stotinka.hr koja je zadužena za mjerenje rezultata. (REX)

Facebook komentari