Pulska tržnica uvijek u šarenim bojama

DONOSIMO PREGLED S ZELENE TRŽNICE
Pulska zelena tržnica u svako doba godine odiše svježinom, raznolikom ponudom i živim bojama. Tako je i tijekom zime kada, ipak nešto manja ponuda voća i povrća biva nadoknađena veselim bojama posjetitelja tržnice.

U svakom slučaju, na pulskoj tržnici ćete ovih dana pronaći dovoljno svježih i zdravih namirnica koje će vam pomoći da se nakon blagdanskog obilja vratite u formu.

Preporučamo sve vrste kupusnjača koje obiluju vitaminima, a sadrže minimalno kalorija. Ne oklijevajte isprobati recepte za zelje, posegnite za salatama s svježim, zelenim ili crvenim kupusom, ali i kiselim kupusom i repom koji se isto tako prodaju na vanjskoj tržnici.

Izuzetno zdrave su crvene vrste salate i radića, a u ponudi ima i zelenih varijanti ovog lisnatog povrća.

Potrebnu razinu energije održati ćete s grahoricama, potražite grah, te sa orašastim plodovima, u prvom redu su tu domaći orasi i lješnjaci…

U popularne smoothije možete ubaciti i korijen celera, mrkvu, ciklu, te ih kombinirati sa orašastim plodovima i svježim voćem.

Od voća, osim uobičajenih jabuka, banana, klementina, potražite domaći nar i pomikaki koji su vrlo zdravi i pomoći će vam kao prevencija u borbi protiv raznih bolesti. (D.F./M.A.)

Facebook komentari