Pulska špica: Kafići započeli s radom

Pulska špica: Kafići započeli s radom-106394

KIŠA JE IPAK MALO ODGODILA VEĆE GUŽVE
Započela je treća faza popuštanja epidemioloških mjera, a među njima je i otvaranje kafića i restorana koji s radom započinju nakon gotovo dva mjeseca pauze, no uz stroge preporuke kojima se detaljno uređuje način njihova rada.

Naime, s radom mogu početi ugostiteljski objekti s terasama i oni bez njih, od 6 do 23 sata, pri čemu će im stolovi morati biti udaljeni 1,5 metara te se moraju pridržavati mjera zaštite posjetitelja i zaposlenika i najviših higijenskih standarda. Preporučuje se i ograničavanje broja posjetitelja, čiji će se ulazak posebno regulirati. Za šankom je moguće naručiti i preuzeti hranu ili napitak bez zadržavanja, a moguće je i posluživanje stajaćih gostiju ako se drže fizičkog razmaka, bez visokih stolova, uz konzumaciju iz ruke. Zabranjuje se posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima, dok se posudice za začine donose nove, prethodno oprane ili dezinficirane.

Ugostitelji i vlasnici objekata već su se ranije prošlog tjedna pripremali na povratak gostiju pa su čistili, dezinficirali, prozračivali i postavljali stolove na propisanu udaljenost, a sve kako bi njihovi gosti mogli uživati u starim navikama a da su pri tom zaštićeni.

Na ulazu u kafiće gosti će morati dezinficirati ruke dok će osoblje nosi maske i rukavice te nakon gostiju dezinficirati stolove.

(Rex/foto:Manuel Angelini)