Puljani osvojili tri medalje na 17. pojedinačnom prvenstvu slijepih RH u pikadu

U PREMANTURI SUDJELOVALO PREKO 80 NATJECATELJA IZ CIJELE HRVATSKE
U Hostelu „Erks“ u Premanturi proteklog je tjedna, od 5. do 8. rujna održano 17. pojedinačno prvenstvo slijepih RH u pikadu na kojem je sudjelovalo preko 80 natjecatelja iz cijele Hrvatske. U ime Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije nastupilo je pet igrača (Ibrahim Huseini, Zlatko Kuftić, Dara Paris, Zlatko Sandrić i Saša Stanković) te ista toliko za Sportsku udrugu slijepih „Učka“ iz Pule (Radenko Družetić, Terezija Gajski, Marija Legović, Marjana Peitel i Milan Rojnić).

Radenko Družetić („Učka“) osvoji je prvo mjesto u kategoriji natjecatelja bez ostatka vida u kojoj je snage odmjerio 31 natjecatelj. Njemu je ujedno ovo bila četvrta titula prvaka na Pojedinačnom prvenstvu slijepih RH u pikadu.

Tereziji Gajski („Učka“), u kategoriji žena, natjecateljica s ostatkom vida, pripalo je također prvo mjesto od ukupno 20 sudionica. Za Gajski je ovo bila treća pobjeda na ovom natjecanju.

U kategoriji natjecateljica bez ostatka vida u kojoj je snage odmjerilo 8 sudionica, treće mjesto zauzela je Marjana Peitel (Učka), čime je ujedno potvrdila svoj prošlogodišnji plasman.

Valja svakako istaknuti kako je uz Pikado klub slijepih „Zvuk“ iz Zagreba, Sportska udruga slijepih „Učka“ osvojila najviše medalja.

Troškove sudjelovanja Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije i Sportske udruge slijepih „Učka“ na 17. pojedinačnom prvenstvu slijepih RH u pikadu, sufinancirala je Sportska zajednica Istarske županije.

(Rex)

Facebook komentari