Puljani najavili tučnjavu, ali dobili klasični nokaut

SLAVEN BELUPO : ISTRA 1961 5:1
Fausto Budicin se nije pouzdao u tradiciju u kojoj Slaven ostaje neporažen protiv Puljana, već je najavio tučnjavu nakon koje će se pisati nova povijest. Za tučnjavu su trebala dva borca, a onaj pulski je bio nokautiran već u prvoj rundi. Očito napad bez klasičnog napadača nije donio ništa gostima, obrana je bila šuplja i jedino pozitivno su dva bljeska Vuka pred golom Slavena i dva visoka skoka i dobra udarca glavom Kima nakon kornera, sve ostalo je za Alzheimera.

Slaven Belupo je sa dva identična gola lagano prvo poluvrijeme dobi sa 2:0. U 32. minuti Glavičić s 25 metara malo iskosa s desne strane, ubacuje na peterac lijevom nogom, tamo je najviši Božić koji pogađa praznu mrežu. U drugoj minuti sučeve nadoknade Glavičić s 25 metara malo iskosa s desne strane, ubacuje na peterac lijevom nogom, tamo je najviši Božić koji pogađa praznu mrežu. Spomenimo da kod rezultata 0:0, jedno igranje rukom Paeza u kaznenom prostoru, sudac Lovrić nije okarakterizirao kao kazneni udarac, iako je i sam išao provjeriti nakon što mu je VAR dao signal. Majkić osim ove dvije loše intervencije kod golova, imao je i dvije sjajne nakon udaraca Božića i Gode. Puljani su u prvih 45 minuta zaprijetili slabim udarcem glavom Špoljarića i pri kraju poluvremena s jednom gužvom bez rezultata.

Drugo poluvrijeme započinje igranjem rukom u kaznenom prostoru Sergija, Krstanović iz kaznenog udarca sigurno zabija za 3:0. U 61. minuti Glavčić je u še4snaestercu poršao kroz Blagojevića, Gržana i Kima i elegantno i precizno zabija za 4:0. Za 5:0 zabija Boakye, da bi na 5:1 smanjio Vuk nakon odličnog ubačaja Navarra. Imali su i jedni i drugi još šansi, Slaven preko Gode i Knolla, a Istra 1961 preko Vuka nogom i dvaputa preko Kima udarcima glavom, ali je golman Filipović sva tri puta bio uspješniji.
 

Slaven Belupo : Istra 1961  5:1 (2:0), Strijelci: 1:0 Božić (32), 2:0 Božić (45+2), 3:0 Krstanović (50-11m), 4:0 Glavčić (61), 5:0 Boakye (79), 5:1 Vuk (85).

Slaven Belupo: Filipović, Goda, (od 76' Zirdum), Božić, Paracki, Soldo, Mlinar (od 76' Van Bruggen), Glavčić (od 64' Brković), Bačelić Grgić, Lulić, Krstanović (od 77' Boakye), Etoundi (od 43. Knoll).

Istra 1961: Majkić, Hujber, Kim, Rafa Paez (od 62' Navarro), Sergi, Blagojević, Ivančić (od 77' Halilović), Vuk, Sane (od 62' Lisica), Špoljarić (od 62' Guzina), Gržan (od 77' Lončar).

(rex/foto ilustracija NK Istra 1961)

Facebook komentari