Puljani će za fešte uživati u tradicionalnim jelima

NAJVIŠE SE KUPUJU KISELI KUPUS I MESO
Posljednji je trenutak za nabavu namirnica nužnih za pripremu jela za doček i ujedno jela koje će se na obiteljskom stolu naći na prvi dan Nove godine.
U Puli je danas u prijepodnevnim satima vladala prava navala na trgovine, a posebno na mesnice i zelenu tržnicu.
Ekipa Regional Expressa provjerila je što su Puljani najviše kupovali.

Na zelenoj tržnici je najveća gužva bila na štandu s ukiseljenim kupusom koji je skupa sa sarmama tradicionalna namirnica blagdanskih jela.
Da jela ne padnu preteško, kupovao se i luk, te češnjak koji savršeno paše s kiselim kupusom na salatu.

Neviđena gužva vladala je i na odjelu s mesom pulske tržnice. Najviše interesa bilo je za crvenim mesom i njegovim prerađevinama, u ponudi su bile i već umotane sarme, a najmanje interesa je bilo za piletinom i puretinom.
Može se zaključiti kako će većina blagdanskih stolova sadržavati tradicionalna jela kojih se mnogi u većem dijelu godine odriču radi laganije prehrane.

Ipak, vrijeme je blagdana, vrijeme da se počastimo i proslavimo u krugu najmilijih, stoga ako u jelima koristimo domaće meso i ostale domaće namirnice, bez umjetnih dodataka, itekako možemo jesti kvalitetno i ne toliko teško, kako se to čini.

Neke smo zatekli i u kupnji panettonea čija je cijena sada puno povoljnija nego prije nekoliko dana. (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari