Pula:Obilježavanje 2. tjedna psihologije u Hrvatskoj

TJEDAN PSIHOLOGIJE ĆE SE ODRŽATI SE OD 16. DO 22. VELJAČE
Povodom obilježavanja 2. tjedna psihologije u Hrvatskoj Društvo psihologa Istre - Associazione psichologi dell'Istria pripremilo je Tjedan psihologije koji će se održati se od 16. do 22. veljače razlog odabira tog što je tada 20. veljače, dan kada je 1953.godine utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo. Ovu 2009. godinu, Hrvatsko psihološko društvo, proglasilo je Godinom Ramira Bujasa (1879-1959), a u povodu 130. obljetnice rođenja i 50. obljetnice smrti utemeljitelja hrvatske psihologije. Jedan od važnih ciljeva ovog događanja jest razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja posjećuju psihologe što je, na žalost, veoma često stereotipno gledanje na psihologiju i posao psihologa.
Nasuprot ovakvom mišljenje, cilj organizatora je pokazati svu širinu posla psihologa kroz različite vidove primjene struke u zajednici te kroz rad s potpuno zdravim pojedincima i skupinama. 

Cilj Društva psihologa Istre je predstaviti se lokalnoj zajednici, (broj članova, broj nezaposlenih, postotak zaposlenih u socijali, školstvu industriji, ..), dati  prikaz postojećih savjetovališta u Istri, prikaz aktivnosti u prošloj godini (16. konferencija, knjiga „Uspešno starenje“, stručni skup o mobbingu, Prometna psihologija u primjeni-radionice za srednjoškoslce po modelu HAK-a Rijeka), kao i planove za ovu godinu. Događanja započinju sutra ponedjeljak, 16. veljače 2009. godine, u 16:30 sati na Sveučilište Juraj Dobrila u svečanoj dvorani Tone Peruško. (REX)
 

Facebook komentari