Pula ima prvaka Igara mladih u šahu

NIKO PERUŠKO NAJBOLJI U ŠAHU NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH U SPLITU
U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava u Splitu, odigrani su napeti HEP turnir u rukometu, HPB turnir u odbojci na pijesku i turnir u šahu. Mladi sportaši iz cijele Hrvatske proveli su 3 dana u Splitu uživajući u moru, druženju i natjecanjima državne završnice. U Istru su se vratile dvije medalje - jedna ekipna i jedna pojedinačna. 
Ekipno srebro su osvojile rukometašice ŽRK Poreča, dok je pojedinačno zlato u šahu osvojio Niko Peruško iz Pule.

HEP turnir u rukometu igrao se u kategoriji 2004. godište i mlađi za djevojčice i dječake. U napetim finalima slavile se ekipe iz Splita: RK Centar i Split. Srebrne medalje osvojile su djevojke iz ŽRK Poreč i dječaci iz RK Ivanić Grad. U napetim utakmicama za bronce pobijedili su ekipe RK Metković i ŽRK Gorile iz Splita.

Ništa manje napeto nije bilo na terenima u Podstrani gdje se igrao HPB turnir odbojke na pijesku. Poredak u muškoj konkurenciji za 2004. godište iznjedrio je prvake iz ekipe Zadar, srebro za ekipu Pacijenti (Zagreb), te broncu za Mursu (Osijek). U ženskoj kategoriji slavio je OK Split, ispred ekipe Škvorc&Hranilović (Čakovec) i AOK Osijek.

Sveučilišni Kampus bio je poprište turnira u šahu. Šah je iznimno popularan sport u sklopu Plazma Sportskih gara mladih, a igrači su podijeljeni u četiri kategorije: do 11 i 15 godina za dječake i djevojčice.
Donosimo poredak za šah:

Djevojčice do 11 godina:
1. Lara Zagorac- Rijeka
2. Lara Marija Žagar- Zagreb
3. Hana Vinković- Županja

Dječaci do 11 godina:
1. Matej Borzan- Osijek
2. Adrian Petrus- Novi Marof
3. Ivano Sundać- Crikvenica

Djevojčice do 15 godina:
1. Ester Jurić- Strizivojna
2. Ema Bevanda- Đurđevac
3. Marta Trgovac- Buševec

Dječaci do 15 godina:
1. Niko Peruško- Pula
2. Roko Jaković- Oroslavje
3. Dominik Milinković- Nova Gradiška

Zadnja smjena državne završnice održava se od 8.8. do 10.8.2019. kada su na redu natjecanja u odbojci i stolnom tenisu.
Detaljan raspored odigravanja turnira možete pronaći na poveznici
Pobjede na državnim završnicama omogućuju plasman na međunarodnu završnicu u Splitu od 16. do 21. kolovoza.
Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvore Split u središte sporta cijele regije. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21. kolovoza na splitskoj Rivi s početkom u 20 sati. Zabavno- glazbeni spektakl uključivat će veliki koncert na kojem će nastupiti Frajle i Mia Dimšić.

(REx) 
 

Facebook komentari