Pušić: Napokon smo svi zdravi, idemo bez straha

SVI NA KOŠARKU! SUBOTA, 12.1. U 18 SATI, PULA 1981 - ADRIA OIL ŠKRLJEVO
Košarkaši Pule 1981 sutra ugošćuju važnog protivnika, u sklopu III. kruga Kupa Krešimir Ćosić u Dom sportova Mate Parlov stiže Adria Oil Škrljevo, klub iz HT Premijer lige. Na papiru, Puležani i Bakrani imaju bogatu povijest, pogotovo iz vremena A2 lige Zapad gdje su se susretali nebrojeno puta, no sada gosti dolaze kao članovi najjačeg državnog stupnja natjecanja, što će za Bijeloplave biti i prvi takav službeni ogled od osnivanja kluba.

Puleni Branimira Pavića u drugi dio sezone kreću pojačani za centra Marina Brzicu, ali još bitnije, kako stvari stoje dan prije susreta, zdravi, što je svojevrsni presedan u sezoni 2018/19. Početak utakmice zakazan je za 18 sati, Puležani su svjesni da su šanse za ulazak u Final Eight minimalne, ali predaje unaprijed neće biti, a kako teku pripreme za susret ispričao je kapetan Vedran Pušić, najbolji strijelac Pule 1981 u prvom dijelu sezone.

Prva utakmica u 2019. bit će protiv kluba iz HT Premijer lige.
"Unatoč svim problemima koji su nas zadesili u prvom dijelu sezone, ušli smo među 16 najboljih ekipa u Kupu Krešimir Ćosić, lijep je to osjećaj. Pored toga, napokon smo svi zdravi i vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu u subotu protiv Adria Oil Škrljeva".

Kako teku pripreme za susret?
"Kao što sam već naglasio, napokon smo svi zdravi, ima nas na treninzima, dobro se trenira, dečki su "napaljeni" i u susret idemo s poštovanjem, ali bez straha".

Kakvi su planovi za utakmicu?
"Premijerligaš s Mavrinaca je izraziti favoriti, ali da su zaista jači od nas moraju tek dokazati na terenu. Lopta je okrugla i sve je moguće, igramo na svom terenu, pred svojim navijačima i siguran sam da ćemo se bacati na glavu za svaku loptu".

Stigao je Brzica, a ovaj ste tjedan i konačno trenirali kompletni?
"Siguran sam da će nam Marin puno pomoći, napokon imam konkurenciju pod košem i samim time trenirat ću jače, što je svakako dobro za mene, a i za ekipu".

Što poručuješ navijačima?
"Neka dođu u velikom broju, prvi puta igramo službenu utakmicu protiv Premijerligaša, o tome se radi kad govorimo o vraćanju ozbiljne košarke u grad Pulu, ovo neka bude samo prvi korak. Biti ćemo motivirani i namjeravamo dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svijetlu pred domaćom publikom".

(REX/Pula 1981)

Facebook komentari