Puhački orkestri grada Pule i Naša sloga Babići

ZAJEDNIČKI KONCERT - OVOGA PETKA
U petak, 10. srpnja u Kamp Parku Umag, s početkom u 21 sat održati će se Zajednički koncert Puhačkog orkestra grada Pule i Puhačkog orkestra Naša sloga Babići. Puhački orkestar Naša sloga iz Babića i pulski puhači svirat će zajedno, kao jedan veliki orkestar, a na repertoaru su skladbe koje su im zajedničke. Dirigenti PO grada Pule Ante Dobronić i Branko Okmaca te dirigent Naše sloge Denis Moduršan smjenjivat će se u ravnanju orkestrima, a koncert je priređen kao nastavak uspješne suradnje ova dva orkestra. Prošlog ljeta zajednički koncert održali su na pulskom Forumu. Na programu su:
J. de Haan: OREGON
MARCHING THROUGH AMERICA, arr. R. Beck
R. Sebregts: ABBA GOLD
Dirigent: Denis Modrušan
F. Loewe: MY FAIR LADY, arr. M. Schneider
H. L. Walters: INSTANT CONCERT
Dirigent: Branko Okmaca
GEORGE GERSHWIN IN CONCERT, arr.: Karl Pfortner
L. Bernstein: WEST SIDE STORY, arr. Naohiro Iwai
Dirigent: Ante Dobronić
Puhački orkestar Naša sloga Babići djeluje gotovo neprekidno od 1913. godine. Ljubav prema glazbi i svim njezinim vrednotama prenosila se među članovima s koljena na koljeno. Cjelokupni rad Glazbe bazira se na glazbenicima amaterima koji svojom požrtvovnošću i radom ubiru mnogobrojna priznanja i pohvale. PO djeluje kao puhački orkestar Grada Umaga te se iz gradskog proračuna financira i godišnji rad orkestra. Trenutačno ima trideset aktivnih članova te deset mladih koji pohađaju osnovnu glazbenu školu na puhačkim instrumentima.
Djeluje na teritoriju Bujštine, Istre te na raznim susretima i smotrama u Sloveniji, Austriji, Italiji, Češkoj, Slovačkoj. Inicijatori su i organizatori prvog susreta limenih glazbi Istre u Babićima.
Od 2003. godine dirigentsku palicu preuzima maestro Denis Modrušan.
Puhački orkestar grada Pule djeluje 16 godina. Orkestar je simfonijskog je tipa, čine ga glazbenici svih generacija, a desetak članova vrsni su solisti. Orkestar bilježi velik broj protokolarnih nastupa, promenadnih i svečanih koncerata od kojih izdvajaju one na međunarodnim festivalima, koncerte u pulskom INK te tradicionalne ljetne Na ulicama i trgovima. Orkestar redovito i s veseljem sudjeluje na Susretima puhačkih orkestara Istre i surađuje s drugim orkestrima. Za nastupe ih pripremaju dva dirigenta - Ante Dobronić i Branko Okmaca, a za kvalitetnu organizaciju rada brinu se predsjednik Sandro Peročević i tajnik Željko Riker. Od svog osnutka 1993. do danas Orkestar je jedan od najboljih u Hrvatskoj: brojna priznanja, zlatne plakete s državnih natjecanja. (REX)

Facebook komentari