Prvi tjedan travnja u Kinu Valli sa čak šest fimova-VIDEO

TJEDNI PROGRAM OD 1. DO 7. TRAVNJA
2. travnja u Kinu Valli obilježit će se Svjetski dan svjesnosti o autizmu s dokumentarnim filmom Zašto skačem. Film je nastao prema bestselleru Naokiji Higashida, kojemu je kao petogodišnjaku dijagnosticiran teži oblik autizma, i koji komunicira putem ručno izrađene ploče s abecedom. Priča donosi intimne portrete pet čudesnih mladih ljudi i prikazuje način na koji doživljavaju svijet oko sebe. Film je osvojio Nagradu publike na filmskom festivalu u Sundanceu.

Dokumentarni Skywalk over Prague prati svjetski poznatu hodačicu po žici, Tatianu-Mosio Bongonga, koja obara svoje osobne rekorde s prijeđenim putom od 350 metara preko rijeke Vltave u P, bez sigurnosnog pojasa na 35 metara visine. Pothvat je zahtijevao iznimne tehničke, fizičke i psihičke pripreme iza kojeg stoji stručan tim ljudi, među kojima i Rudy Omankowsky, mentor koji je pripremao i Philippa Petita koji je 1974. hodao na žici između Twin Towera u New Yorku.

Tvorac franšize John Wick, predstavlja novog akcijskog junaka u filmu Nobody.  Pasivni otac i suprug za vrijeme noćne provale, iako u prilici,  ne poduzima ništa da bi zaštitio obitelj. No, provala u njemu budi dugo potiskivani bijes koji razotkriva mračnu s kojom kreće u pravednički pohod.

Temeljen na istinitim događajima, film Sjedinjene države protiv Billie Holiday donosi priču o jednoj od najpoznatijoj i najcjenjenijoj Jazz i Blues pjevačici koja je svojim glasom i pjesmama obilježila standarde glazbe. Film prati njezine osobne sukobe zbog kojih se velik broj puta našla u sukobu sa zakonom. Andri Day (Billie Holiday) osvojila je nagradu Zlatni globus za najbolju glumicu i nominaciju za Oscara za najbolju glumicu.

Najmlađi će se zabaviti animiranim i sinkroniziranim filmom Tvornica snova. Djevojčici Minni se svijet preokrene naglavačke kad joj se u dom usele tatina zaručnica i njezina kći Jenny. Jedne noći, Minni otkrije način na koji može manipulirati snovima, no time uzrokuje strašne posljedice kojima dovodi u opasnost Jenny i cijelu obitelj.

Filmovi za sva vremena u travnju otvara Džungla na asfaltu, koji je 1951. godine nominiran za četiri Oscara, tri Zlatna globusa i nagradu BAFTA a godinu ranije je na u Veneciji ovjenčan Međunarodnom nagradom za najboljeg glumca (Sam Jaffe). U žanru Noir  krimi-drame, film sonosi napetu priču o bivšem zatvoreniku koji okuplja ekipu da bi pljačkali draguljarnicu. Film je adaptacija je istoimenog romana američkog prozaika i scenarista Williama Rileyja Burnetta (Mali Cezar).

(REX)

Video vezan uz članak

Facebook komentari