Prvi tjedan siječnja u Kinu Valli započinje novim nacionalnim hitom

'KOJA JE OVO DRŽAVA', 'PAPILLON' I 'SNJEŽNA KRALJICA'
Koja je ovo država!“ naslov je nove satirične komedije Vinka Brešana u kojoj se humornim apsurdom prikazuju društvene i političke tendencije koje se kose sa zdravim razumom, no koje su nepobitno ukorijenjene u našu svakodnevicu. Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Lazar Ristovski, dio su izvrsne glumačke ekipe filma koji će zasigurno zauzeti visoko mjesto gledanosti do Brešanovih već poznatih uspješnica (Maršal, Svećenikova djeca, Kako je počeo rat na mom otoku).

U Kinu će se prikazati i remake kultnog filma Papillon (1973.). Snažna biografska drama „Leptir“ (M. Noer) donosi napetu priču o sitnom kriminalcu, pogrešno optuženog za ubojstvo koje nije počinio i doživotno osuđenog u zloglasnoj kažnjeničkoj koloniji na Devils Islandu u Francuskoj Gvajani. Charlie Hunnam, Rami Malek i Tommy Flanagan donose fascinantnu priču o ustrajnosti, usprkos strogim i mučeničkim kaznama, i napornim nastojanjima za pronalazak slobode.

Za najmlađe na rasporedu će se pronaći „Snježna kraljica“ (r. R. Lence i A. Tsitsilin), animirana sinkronizirana avantura o djevojčici Gerdi pred kojom je odvažan zadatak spašavanja čarobnjaka i svoje obitelji od zlog kralja Haralda.
(Rex)

Facebook komentari