Prvi koncert pulskog turborock benda Tabanii Varani

CYBER CAFFE, PETAK, 7. LIPNJA
Ovog petka, 7. lipnja u 21 sat u pulskom Cyber Cafeu održat će se koncert pulskog turborock benda Tabanii Varani i to će ujedno biti prvo predstavljanje publici.  Bend je već imao prvi nastup, takozvani nulti koncert, a publici su bili samo konji!

„Akumuliranu energiju koju smo sakupljali preko zime, odlučili smo razdjevičiti pred nečim plemenitim, jer ljudi bi možda tu nevinu energiju na izvolite iskoristili naivno kao češku sobaricu tako da je taj nulti koncert bio pred konjima, u Manjadvorcima, na ranču Barba Tone pred 40 konja“, kaže pjevač i gitarist Goran Vujić, inače u „poslovno vrijeme“ snimatelj TV Nove. 

„Sad su došli na red i homo sapiensi“, pa Tabanii Varani pozivaju sve ljude gladne dobrog turborocka da dođu ovog petka u Cyber Cafe u Puli i poslušaju što se to dugo kuhalo u 'špilji', malom podrumskom studiju u kojem Tabanii stvaraju svoju glazbu.

Bend čine Goran Vujić - vokal i gitara, Denis Vitasović - bass gitara i Trivo (Trajvo) Daskalović – bubanj. Sviraju turborock, pravac za koji misle da je jedinstven i da ga nitko osim Tabana ne umije svirati. 

Svoj stil i repertoar opisuju ovako: „Ritmika, glasnoća i preciznost Trivinog bubnja kao na rave partiju, ultimativna baza na koju se lijepe originalni i svježi stihovi iz pera Gorana Vujića, pjesme koje opisuju anomalije društva, ljubav, kao i teme koje drugi ne vide ili ne žele o tome razgovarati i pisati. Primjer je pjesma "Marihuana blues/sevdah", autobiografska o uzgoju i kazni zbog ljubavi prema toj biljci, „Dok čekaš princa“, pjesma o ženama koje se ponašaju kao špekulativna precijenjena dionica, „Masturbacija“ koja govori o ljubavi, ali na drugačiji način, „Stidim se“ o pošasti novog doba i druženju s tastaturom umjesto ljudima, „Žena mafijaša“ o ljubavnici koju samo hrabri hoće, do ljubavnih pjesama poput „Drhtiš“ i „Od zvijezda veći“ koje opet nisu klasično ljubavne jer ih sviraju Tabani, pa je „Drhtiš“ romantika uz more, ali po zimi. „Fratarski otok“ himna je otoku iz pera Tabanih, a tu je i „jbt si mater“, revolt pjesma nastala u pet minuta koja govori jedno klasično stanje u kojem se nađe bar jedanput mjesečno svaki hrvatski građanin, pjesma u kojoj sudjeluje i Alen Vitasović, na svoj način.“

Bend je u zadnjih nekoliko mjeseci odradio i dva televizijska nastupa - gostovao je u kultnoj emisiji pokojnog Željka Malnara "Noćna mora" na Z1 televiziji, a 'špilju' je posjetila i gđa. Foškera s TV Nove. 

Tabanii Varani imaju i nekoliko video spotova za svoje pjesme, a javnosti su se predstavili s pjesmom „Fucktory“ posvećenoj nesretnim radnicima brodogradilišta Uljanik. 

Osim autorskih pjesama, bend se bavi i obradom „klasika narodne glazbe“. Tako su snimili pjesmu „Prejako“ Saše Matića u psihodelik verziji, a njemu se ova verzija toliko svidjela da ju je objavio na službenoj Facebook stranici. Osim tog klasika, obradili su i pjesme Sinana Sakića, Halida Bešlića i Tome Zdravkovića, a sve spomenute pjesme odsvirat će na koncertu ovog petka u Cyber Caffeu. 
Svi ljubitelji turborock zvuka i inovativnih tekstova pozvani su na prvi koncert benda Tabanii Varani, a ulaz je besplatan

(REx)

Video vezan uz članak

Facebook komentari