Prvi “Dani ruske kulture u Istarskoj županiji”

SVETVINČENAT, SUBOTA, 19. RUJAN OD 15 DO 18 SATI
Udruga ruske nacionalne manjine u Istarskoj županiji “Ruski dom” dana 19. rujna 2020. godine na lokaciji Svetvinčenat, na glavnom gradskom trgu, u vremenu od 15.00 do 18.00 sati, po prvi put organizira “Dan ruske kulture u Istarskoj županiji”.

Događaj “Dan ruske kulture u Istarskoj županiji’ ima za cilj uspostaviti kulturnu povezanost i prijateljske odnose između naroda Rusije i Hrvatske, upoznati hrvatsku javnost s ruskom kulturom, jezikom, glazbom i tradicijama, stvoriti i razviti međusobna partnerstva, a namijenjen je svim zainteresiranim za upoznavanje ruske kulture i tradicije.

Ovaj dogadaj ima veliko kulturno značenje jer će na njemu prisustvovati predstavnici ruskih nacionalnih manjina iz cijele Hrvatske (Zagreb, Split, Rijeka, Čakovec...)

U sklopu jednodnevnog programa svi zainteresirani za rusku kulturu, glazbu i tradicije imat će priliku uživati u nastupu glazbenog zbora “Kalinka” iz Čakovca, ansambla “Slavjanka” iz Zagreba, iskusnom recitiranju ruskih pjesama od strane izvornih govornika, upoznati ruske nacionalne nošnje te proučiti tradicije, koje dan danas čuvaju predstavnici ruske nacionalne manjine iz cijele Hrvatske, ali i naši posebni hrvatski gosti.

Program održavanja Dana ruske kulture u Istarskoj županiji

15.00 - 15.15 h – Svečano otvaranje “Dana ruske kulture u Istarskoj županiji”
15.15 - 16.00 h - Nastup zbora “Kalinka” (Čakovec)
16.00 - 16.15 h - Nastup gosta iznenađenja Udruge
16.15 - 17.00 h - Nastup ansambla “Slavjanka” (Zagreb)
17.00 - 17.30 h - Nastup posebnog gosta Udruge
17.30 - 18.00 h - Zatvaranje programa “Dan ruske kulture u Istarskoj županiji”.

(rex/foto Kalinka Čakovec)

Facebook komentari