Prvenstvo u ciklokrosu u nedjelju na Verudeli - VIDEO

VOŽNJA BICIKLA, TRČANJE I PRESKAKIVANJE PREPREKA
U nedjelju, 13. siječnja u 10 sati održat će se drugo po redu Državno prvenstvo u ciklokrosu. „Ciklokros je disciplina koja spada u cestovni biciklizam, ali je podijeljena na vožnju bicikla i kros trčanje. Staza se sastoji od prepreka, pa se mora silaziti s bicikle i preskakivati ih. Trči se po stepenicama uzbrdo i vozi slalom između borova“, pojašnjava Ronald Macan, predsjednik BK AXA.

Hrvatski biciklistički savez je i ove godine povjerio organizaciju državnog prvenstva u ciklokrosu biciklističkom klubu AXA. Staza na Verudeli, kako kažu organizatori bit će atraktivnija u odnosu na prošlogodišnju. Utrka će se održati na lokalitetu Verudele. Prema propisima HBS-a spremne su dvije staze: za mlađe  i starije kategorije. Na utrci se očekuje oko 150 natjecatelja u 15 kategorija. Start prve utrke je predviđen u 10:30h, dok će zadnji start ujedno i start najjačih kategorija (Elite i U23) biti u 14:40 h. „Staza je jako atraktivna, ne samo za takmičare već i za gledatelje, koje očekujemo u što većem broju“, kažu organizatori.

Za sve natjecatelje bit će osiguran topli ručak od 14:00h. Nakon utrke uslijedit će proglašenje prvaka Države u ciklokrosu i podjela medalja. 

Biciklistički klub AXA osnovan je prije nepunih 8 godina. Trenutno broji tridesetak članova razne dobne starosti. „Bavimo se uglavnom MTB biciklizmom. Pet godina za redom smo glavni organizatori MTB kupa Istre poznatijeg pod nazivom AXA kup, suorganizatori smo poznate zimske lige u MTB-u, suorganizatori smo Bale-Valle outdoor festivala, organizatori smo i ostalih rekreativnih biciklističkih biciklijada diljem Istre. Naš član, Ivan Peruško, je viceprvak kupa RH u MTB-u u kategoriji U15, državni je prvak u ciklokrosu i član mlade reprezentacije u MTB-u“, dodaju iz kluba. Ivan Peruško, prošlogodišnji pobjednik i ove će se godine natjecati, a kako kaže, nada se obraniti naslov prvaka.

(REx/Foto: Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

Facebook komentari