Provedena prometna akcija nadzora vozača motocikla

UTVRĐENO 10 PREKRŠAJA
Na području Policijske uprave istarske prošle je godine u prometnim nesrećama poginulo osam vozača motocikla i jedna vozač mopeda. Od osam poginulih vozača motocikla, dva su poginula na D66. Nažalost, stradavanje ove skupine sudionika u prometu se nastavilo i ove godine tako da su do danas na istarskim prometnicama poginula četiri vozača motocikla.

Najčešće greške zbog kojih se događaju ove teške prometne nesreće su nepropisna ili neprilagođena brzina vozača mopeda ili motocikla te nepoštivanje prednosti prolaska od strane drugih vozača spram vozača moped i motocikla.

Kako bi se smanjio ovaj negativni trend stradavanja motociklista, policijski službenici Policijske uprave istarske su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske  i djelatnicima iz Mobilne jedinice carine u nedjelju, 12. srpnja od 14 do 19 sati, na D66, na dionici od Labina do Opatije proveli pojačan nadzor vozača motocikla.

Tijekom trajanja prometne akcije, policijski službenici Policijske uprave istarske kontrolirali su 30 vozača mopeda i motocikla, utvrdili su deset prekršaja vozača motocikla: pet ih je vozilo neprilagođenom brzinom, jedan je nepropisno pretjecao, jedan je upravljao motociklom bez vozačke dozvole, jedan je vozio bez kacige, a jedan je upravljao s isteklom prometnom dozvolom i isteklom vozačkom dozvolom.

Ovu vrstu preventivno-represivnih aktivnosti policija će provoditi i u idućem razdoblju kako bi se podigla razina sigurnosti u prometu, ali i s ciljem smanjenja broja nesreća motociklista i njihovog stradavanja, kao i suzbijanja svih oblika kažnjivih radnji. Inače, za vrijeme akcije na spomenutoj dionici nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.

Policijska uprava istarska poziva još jednom sve vozače, a posebno vozače motocikla, da radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu poštuju prometne propise.
Savjete o sigurnom sudjelovanju motociklista u prometu možete vidjeti OVDJE.

(Rex)

Facebook komentari