Provaljivao u automobile na području Rovinja

ZBOG PET PROVALA UHIĆEN 27-GODIŠNJI TALIJAN
Rovinjska je policija jučer, 14.kolovoza oko 16 sati uhitila 27-godišnjeg talijanskog državljanina i utvrdila osnovanu sumnju da je počinio pet kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Naime, rovinjski policajci su u srijedu oko 15,30 sati zaprimili dojavu o provali u kombi vozilo Renault, talijanske registarske oznake, vlasništvo 49-godišnjeg Talijana koje je bilo parkirano na šumskom putu u predjelu Punta Križa u Rovinju. Počinitelj se nakon što je na automobilu razbio staklo udaljio a da iz vozila nije ništa otuđio. Brzom reakcijom policije, oko 16 sati na području Punta Križa zatečen je 27-godišnji talijanski državljanin koji je uhićen zbog sumnje da je provalio u vozilo.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 27-godišnjak isti dan na području plaže Punta Križ, provalio i u osobni automobil Alfa Romeo, švicarske registarske oznake te na štetu 55-godišnjeg Švicarca otuđio video kameru, prijenosno računalo i tablet, oštetivši ga za više desetaka tisuća kuna. Istog dana u predjelu Valsaresi u Rovinju, 27-godišnji Talijan razbio je staklo na automobil Mercedes i iz vozila na štetu 57-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura.

U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 27-godišnjak na području Punta Križa u Rovinju, provalio u još dva osobna automobila i to 12. kolovoza kada je u popodnevnim satima provalio u automobil Škoda, belgijske registarske oznake iz kojeg je na štetu 37- godišnjeg austrijskog državljanina otuđio više stotina eura. Dan kasnije, 13. kolovoza na istom je području provalio u automobil marke VW Tiguan austrijske registarske oznake i na štetu 43-godišnjeg Austrijanca otuđio nekoliko stotina eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je 16. kolovoza priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.
(Rex)

Facebook komentari