Provala i huliganski pohod u centru Pule

U NOĆI S PONEDJELJKA NA UTORAK 
Širi centar Pule noćas je bio meta nepoznatog počinitelja koji je provalio u IN SPA Centar te razbio inventar frizerskog salona 'Tijana' kao i još nekoliko objekata.

Reporteri Regional Expressa u jutarnjim satima zatekli su policijsku ekipu koja je na terenu vršila očevid. Prema riječima policije, ukupno je provaljeno na četiri mjesta - Cankarova (IN SPA Centar ljepote), Krmpotićeva (frizerski salon Tijana), Koparska (kozmetički salon) i Teslina ulica (krojačka radionica).

U ulici Ivana Cankara vidljiva je šteta koju je provalnik napravio u IN SPA Centru za ljepotu. Kako saznajemo od šokirane vlasnice Dorotee Heršak, djelatnice salona pri dolasku na posao dočekao je šokantan prizor. 
Cjelokupan inventar bio je razbacan po podu, a provalnik je u svom suludom pohodu preokrenuo cijeli salon. Ušao je kroz prozor sa stražnje strane objekta te je u potrazi za plijenom koristio i željezna kliješta kojima je otvorio aparat za kavu i izvadio kovanice.
"Uzeo je polog i nešto utrška od prethodnog dana. Srećom plijen nije bio prevelik jer većina klijenata salona usluge plaća karticama", kaže gđa Heršak. 
Materijalna šteta još se utvrđuje.

U susjednom frizerskom salonu “Tijana” nakon huliganskog pohoda ostala su razbijena staklena vrata, koja zbog željezne rešetke provalnik ipak nije uspio otvoriti.

Policijski službenici izišli su na mjesta događaja i obavili očevid te utvrdili:
- Nepoznati počinitelj je u noći s 4. na 5. studenoga, u Teslinoj ulici, provalio u krojačku radionicu, iz koje nije ništa otuđio, a 48-godišnjoj vlasnici je nastala materijalna šteta od više stotina kuna.

- Nepoznati počinitelj je u noći s 4. na 5. studenoga, u Cankarovoj ulici, provalio u kozmetički salon, iz kojeg je otuđio novac i oštetio time pravnu osobu iz Pule za više stotina kuna. Također je provalio i u aparat za tople napitke u salonu, iz kojeg je otuđio novac, a materijalna šteta koja je nastala pravnoj osobi iz Buzeta zasad nije utvrđena.

- Nepoznati počinitelj je u noći s 4. na 5. studenoga, u Krmpotićevoj ulici, pokušao provalio u frizerski salon, no kako nije uspio, udaljio se bez da je išta otuđio, a pravnoj osobi iz Pule je pritom nastala materijalna šteta od više stotina kuna.

- Nepoznati počinitelj je u noći s 4. na 5. studenoga, u Koparskoj ulici, provalio u kozmetički salon, iz kojeg je otuđio novac, čime je 29-godišnju vlasnicu oštetio za više stotina kuna.

(REX/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari