Pronađena mina kod mosta Mirna, žena pronašla dvije bombe prilikom čišćenja kuće

POLICIJA UPOZORAVA NA ZAOSTALA EKSPLOZIVNA SREDSTVA
Pazinska je policija jučer oko 11.20 sati zaprimila dojavu građanina da je na šumskom putu, nedaleko mosta Mirna, pronašao protutenkovsku minu. Na mjesto događaja izašli su  djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske, koji su utvrdili da se radi o školskoj tenkovskoj mini te su je izuzeli radi uništenja. Također,  pulska policija  je u nedjelju oko 16 sati zaprimila dojavu građanke da je prilikom čišćenja kuće pronašla dvije ručne bombe. Policijski službenici su preuzeli bombe radi uništenja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Policija: 'Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim'.  REX

Facebook komentari