Proljeću pozdrav i Svjetski dan Down sindroma

SUBOTU – PROGRAMSKA MANIFESTACIJA NA GIARDINIMA
Danas je u prostorijama Komunalne palače predstavljena programska manifestacija povodom dolaska proljeća „Proljeću pozdrav i Svjetski dan Down sindroma“, koja će se održati u subotu, 21. ožujka na Giardinima s početkom u 10 sati. Manifestacijom u organizaciji Grada Pule i produkciji Upravnog odjela za kulturu, namjera je oživiti Giardine, promovirati aktivni način života – bavljenje sportom i rekreacijom, te promocija kulturno – umjetničkih subjekata u gradu. Dan 21. ožujak se u svijetu obilježava kao dan Down sindroma, te će korisnici centra Down sindroma iz Pule u subotu aktivno sudjelovati u programu i demonstrirati vježbe iz osnove rehabilitacije. Nakon nastupa na Giardinima, pojedini korisnici centra će poslužiti kavu na terasi Uliksa. Ravnateljica Down centra Dr. Branka Butorac istaknula je kako je ponosna što živi u gradu gdje su svi ravnopravni, te pozvala gradonačelnika Borisa Miletića u subotu na kavu u Uliks.
Program na Giardinima zamišljen je kao kolaž različitih aktivnosti u izvedbi različitih pulskih udruga. Nakon mažoretkinja, nastupiti će ritmičarke iz kluba Gazela nakon kojih slijedi prezentacija taekwon-do tehnike kluba Futura. Sportaše zamjenjuju plesači i to pulski brakedanceri iz kluba AB Original. Mladi glazbenici, polaznici kreativnog glazbenog studija Čarobna frula preuzimaju pozornicu na pola sata kako bi se na Giardinima čuli rock standardi.
Drugi dio programa predviđen je za jazz, u kojemu će nastupiti Branko Sterpin kvartet. Agencija Avenue pobrinut će se za gastro-cvjetni kutak, također postavljen na Giardinima gdje će u ponudi biti kolači i slastice koje će za tu prigodu pripremiti Brionka, sponzor manifestacije uz Puljanka grupu. Brionka će dio kolača podijeliti Centru za rehabilitaciju, Domu za starije i nemoćne Alfredo Štiglić, Domu za psihički bolesne osobe kao i Domu za djecu iz Pule.
Događajima ovoga mjeseca slijediti će i gastro manifestacija 11. travnja na kojoj će biti poslužena velika fritaja s šparogama, a 5. svibnja, na Dan Grada još jedna manifestacija bogata događanjima. Sav prihod nailazećih manifestacija u travnju i svibnju ići će za humanitarnu akciju Srcem za srce. (D.F.)

Facebook komentari