Projekta EMERGENCY EuroRegion ne bi bilo bez Istarske županije

DEMANTI IZ KABINETA ŽUPANA NA ČLANAK NA NAŠEM PORTALU
Iz kabineta istarsko župana Valtera Flege dobili smo demant na tekst o projektu EMERGENCY EuroRegion, a demant u cijelosti prenosimo:

''U skladu sa Zakonom o medijima (čl. 41, st.1, st. 2) te u cilju točnog i potpunog informiranja javnosti zahtijevamo objavu ispravka netočnih informacija objavljenih dana 05. lipnja 2019. godine, na Vašem portalu u članku pod naslovom „Bassanese-Kujundžić: Projekt „EMERGENCY EuroRegion“ se nastavlja“.

Želimo ovim putem izvijestiti širu javnost o stvarnim odvijanjima aktivnosti na realizaciji prekograničnog projekta Emergency EuroRegion, budući da se odgovornost za nesporazume prebacuje na Istarsku županiju. Naime, prava istina je da ovog projekta ne bi ni bilo bez Istarske županije i njezine ustanove Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, koji su u projekt uložili i znanje i sredstva.

Projektne aktivnosti je u cijelosti odrađivao Zavod za hitnu medicinu Istarske županije i o svim relevantnim činjenicama konstantno informirao sve nadležne, uključivo i HZZO. U cijeloj fazi pripreme projekta sastajali u se svi partneri i pridruženi partneri, a je uredno slan i HZZO-u, o čemu imamo dokaz u formi e-maila. Na središnji pripremni sastanak, kojeg je sazvao ministar Kujundžić, 20. veljače 2019. g., ponovno su se odazvali svi učesnici, osim HZZO-a. Također, o detaljima projekta informiran je pismeno HZZO - Područna služba Pazin, budući da nisu prisustvovali sastancima.

Zbog svega navedenog, smatramo da je pokušaj da se na Istarsku županiju prebaci odgovornost za eventualne nesporazume nekorektan i od strane HZZO-a i od strane Grada Umaga. Isto tako, Istarska županija drži kako ljudski život i zdravlje nemaju cijenu te stoga oko navedene tematike ne želi politizirati, što nažalost čini Grad Umag.

Apsurdno je i da se sada Ministarstvo zdravstva i HZZO ponašaju kao da su dva subjekta koji gotovo da nemaju međusobnog dodira i suradnje. Znamo da je osnivač HZZO-a država i da Ministarstvo i HZZO surađuju i pregovaraju na dnevnoj bazi.''

(rex)

Facebook komentari