Projekt obnove restorana SŠ Eugena Kumičića osim Grada Rovinja podržala i Valalta

PRIVATNI SEKTOR PREPOZNAO VAŽNOST ULAGANJA U OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE KVALITETNOG I STRUČNOG KADRA
Iako je u projekt uređenja školskog restorana započela vlastitim sredstvima i djelom uz pomoć Grada Rovinja, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj – Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno dobila je ovih dana i potporu društva «Valalta». Naime, Sporazumom kojeg je ustanova prošle godine potpisala s Istarskom županijom, Gradom Rovinjem, Turističkom Zajednicom Rovinja, Maistrom, Valaltom i Udruženjem obrtnika Grada Rovinja svatko se od potpisnika obvezao na provođenje međusobne dugoročne suradnje za potrebe Škole kako bi se unaprijedili uvjeti rada unutar ustanove.

Zbog krize uzrokovane epidemijom koronavirusa do sada su u ovom projektu u vrijednosti od 860.000 kuna sudjelovali upravo Grad Rovinj i društvo «Valalta», svaki s 50 tisuća kuna.

«Drago nam je da su i pojedini predstavnici privatnog sektora prepoznali važnost ulaganja u obrazovanje i osposobljavanje kvalitetnog i stručnog kadra. Upravo u tome stoji ključ unaprjeđivanja turističke i ugostiteljske usluge koje je neizostavan faktor ponude naše destinacije koja je, između ostalog, prepoznata i po gostoprimstvu i profesionalnosti svojih djelatnika. Nadamo se da će se takvi pozitivni primjeri suradnje i podrške nastaviti i kroz budućnost», izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Radovi na obnovi restorana su u punom jeku, te bi trebali uskoro biti okončani kako bi učenici u novu školsku godinu ušli s novim i modernim školskim restoranom koji će zatim biti otvoren i za građanstvo kako bi se učenicima omogućila praktična nastava u realnim uvjetima, s klijentima, te tako jačale njihove kompetencije za rad u turizmu.

Valja napomenuti da je Strukovna škola «Eugena Kumičića» ove godine upisala maksimalan broj učenika već u ljetnom upisnom roku, a veliki je interes učenika najbolji pokazatelj napretka ustanove kako u kvalitetu programa strukovnog obrazovanja, tako i u opremljenost te uvjetima prostora u kojem učenici borave i u kojima se odvija nastava koje nastoji konstantno unaprijediti.

«Godinama naša škola zbog velikih i zahtjevnih ulaganja ne može pratiti trendove u strukovnom obrazovanju, pa ova, za našu školu velika donacija predstavlja iskorak u unaprjeđenju uvjeta rada, čime smo ponosni i sretni, kako djelatnici, tako i naši učenici. Kontinuiranim ulaganjem, pridonosimo značajno kvaliteti rada, a zajedničkim praćenjem trendova postajemo europska škola po mjeri svakog učenika» izjavio je ravnatelj SŠ Eugena Kumičića Emil Nimčević.

(Rex)

Facebook komentari