Program Kina Valli za prvi tjedan veljače

KAKO IZDRESIRATI ZMAJA, MILJENICA, ČOVJEK IZ SJENE
Treći nastavak filmskog hita Kako izdresirati zmaja (r. D. DeBlois) donosi novu avanturu fantastičnih likova u kojoj se Štucko i Bezubica iznenada susretnu sa ženskom vrstom Noćnog bijesa te napuste dom i otputuju u skriveni svijet za koji većina Vikinga vjeruje da je samo mit. Film je sinkroniziran na hrvatski i prikazivati će se do 10. veljače.

Svestrani Yorgos Lanthimos, poznat po filmovima Jastog i Ubojstvo svetog jelena, režirao je biografsku dramu Miljenica u kojemu kraljica Ana, jedna od manje poznatih monarha Engleske koja je vladala početkom 18. stoljeća, zbog lošeg zdravlja prepusti bliskoj prijateljici da iz sjene vodi kraljevstvo, no po dolasku rođakinje Abigail, ona ubrzo postane kraljičina miljenica. Film je trenutačno u konkurenciji za nagradu Oscar 2019 u čak 10 kategorija.

Još jednu zapanjujuću transformaciju Christiana Balea, donosi film Čovjek iz sjene (r. A. McKay) u  priči o Dicku Cheneyju – washingtonskom birokratu koji je potiho postao jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu i potpredsjednik u vladi Georgea W. Busha. Vice je u konkurenciji za nagradu Oscar u 8 kategorija.
(Rex)

Facebook komentari