Program kina Valli od 8. do 14. travnja

ZEMLJA NOMADA, DUŠA, SJENA ŠPIJUNA, TRAMVAJ ZVAN ŽUDNJA, MARIJINA ZEMLJA
Filmski hit, dokumentarni, nezavisni, animirani i Film za sva vremena prikazivati će se u slijedećem tjednu (od 8. do 14. travnja) u Kinu Valli.

Marijina zemlja, dugometražni je dokumentarno-igrani film o tajnom agentu upućenom na zadatak da diljem svijeta pronađe istinita svjedočanstva ljudi, koji tvrde da im je duhovni susret s Blaženom Djevicom Marijom promijenio život.

Zemlja nomada film nagrađen Zlatnim Globusom za najbolji film i režiju i šesterostrukom nominacijom za nagradu Oscar, prati život šezdesetogodišnje Fern, bivše zaposlenice u tvornici građevinskog materijala u gradiću u Nevadi. Nakon zatvaranja tvornice, tisuće radnika ostalo je bez primanja, grad je postao grad duhova, a Fern zamijeni svoj dom kombijem.
 
Radnja filma Sjena špijuna smještena je u vrijeme Hladnog rata i temelji se na istinitoj priči o Grevilleu Wynneu, britanskom poslovnom čovjeku kojeg je, zbog svojih čestih putovanja, tajna služba MI6 regrutirala u jednog od kurira za najtajnije informacije.
 
Duša, animirani film studija Pixar, sinkronizirana je animirana avantura o učitelju glazbene kulture koji sanja postati jazz glazbenik. No, nakon doživljene nesreće, duša mu se odvoji od tijela, a kako bi se vratila u pomoć mu priskače tajanstveni lik '22'. Film je nagrađen Zlatnim globusom za najbolji animirani film i glazbu, te nominiran za Oscara u kategorijama za najbolji animirani film, glazbu i zvuk.

Tramvaj zvan žudnja (1951., r. Elia Kazan) na festivalu u Veneciji ovjenčan je Posebnom nagradom žirija i Nagradom Volpi za najbolju glumicu (Vivien Leigh), te je nagrađen s četiri Oscara i Zlatnim globusom za najbolju sporednu glumicu (Kim Hunter). Kultna drama Elia Kazana izuzetno je uspješna ekranizacija istoimenog kazališnog komada Tennesseeja Williamsa.

(REX)

Facebook komentari