Program kina Valli od 25. do 31. ožujka

GODZILLA VS KONG, USIDJELICE, RAYA I POSLJEDNJI ZMAJ, NA USAMLJNOM MJESTU...
Posljednji filmski tjedan ožujka u Kinu Valli uz hit, animirani film, dokumentarne filmove, klasik i Kino Kviz.

Nun of Your Business (r. Ivana Marinić Kragić) dokumentarni je film o dvije mlade časne sestre koje se tijekom katoličkog okupljanja zaljube. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život.

Godzilla. Vs. Kong – legende se sudaraju u četvrtom filmu MonsterVerse Legendary serijala. Kong i njegovi zaštitnici kreću na opasno putovanje kako bi pronašli njegov pravi dom. S njima je i Jia, djevojčica bez roditelja, s kojom je Kong stvorio jedinstvenu i moćnu vezu. Ali neočekivano se nađu na putu razjarene Godzille.

Politika ‘jednog djeteta’ u Kini dovela je do demografske neravnoteže koja prijeti stabilnosti nacije – 30 milijuna je više muškaraca nego žena. Film Usidjelice donosi nam priče o obrazovanim mladim ženama na koje se vrši pritisak da što prije pronađu partnera i imaju djecu, a Kineska vlada je započela kampanju sramoćenja nazivajući ih usidjelicama.

Inspirirana kulturama jugoistočne Azije, Raya i posljednji zmaj novi je Disneyev animirani film. U čarobnom gradu Kumandra, ljudi i zmajevi živjeli su u slozi, ali kad su zle sile, Druuni, zaprijetile njihovom suživotu, zmajevi su žrtvovali sebe kako bi spasili čovječanstvo. Nakon 500 godina Druuni su se vratili, a Raya mora pronaći posljednjeg zmaja kako bi ih zauvijek zaustavila. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Na usamljenom mjestu, (r. Nicholas Ray) iz 1950. godine, posljednji je ovomjesečni filmu u sklopu posebnog programa Filmovi za sva vremena. Film donosi priču o Dixonu (Humphrey Bogart), kojemu nakon optužbe za ubojstvo ljupka susjeda pruži alibi. No nakon nekog vremena on počinje sumnjati u njegovu nevinost. Cijena ulaznice iznosi 10,00 kuna.

Nakon tematskih, kviz općeg filmskog znanja održat će se 25. ožujka. Ukupni kapacitet sudjelovanja je popunjen a sljedeći termin održavanja objavit će se početkom travnja na mrežnoj i društvenoj stranici Kina Valli.

(rex)

Facebook komentari