Program Kina Valli od 16. do 22. rujna

Program Kina Valli od 16. do 22. rujna-120856

MALI ŠEF:OBITELJSKI POSAO, OTAC, CRY MACHO...
Mali šef: obiteljski posao (r. T. McGrath) nova DreamWorksova uspješnica simpatična je animirana pustolovina o dva odrasla otuđena brata koje beba-šefica pretvara u bebe i kojima povjeri važan zadatak na kojemu će se ponovno ujediniti.
 
Višestruko nagrađen, među kojima i  Oscar za najboljega glumca i najbolji adaptirani scenarij, film Otac (r. F. Zeller) priča je o Anthonyju (A. Hopkins) koji u starosti odbija svaku pomoć i pritom pokušava shvatiti promjenjive životne okolnosti a pritom počinje sumnjati u vlastiti um pa čak i u samu stvarnost.

Cry Macho (r. C. Eastwood) s C. Eastwoodom u glavnoj ulozi, dramski je vestern o ostarjelom uzgajivaču konja i nekadašnje rodeo zvijezde, koji pristaje sina svog bivšeg šefa prevesti iz Meksika u SAD.
 
U subotu, 18. rujna u sklopu 10. Vladimir film festivala prikazat će se u 19 sati dokumentarni film Kako su Poljaci postali bijeli (r. T. Buchholz)  koji problematizira pitanje klase i rase i što znači biti netko ili nitko (Drugi) a u 21  All the Streets Are Silent (r. J. Elkin) dokumentarac koji oživljava magiju doba s kraja 80. i početka 90. godina u New Yorku,  mjestu sudara između dvije živahne supkulture: skateboardinga i hip-hopa, i konvergenciju koja je stvorila stil i vizualni jezik koji je imao ogroman i trajan kulturni učinak. 

Ulaz na obje projekcije je slobodan a filmovi će se prikazivati na originalnom jeziku s engleskim podnaslovima.