Program INK Gradskog kazališta Pula u ovome tjednu

PREDSTAVE 'MISTERO BUFFO' I 'IDEMO UŽIVO'; KONCERT TAMARE OBROVAC

UTORAK, 12. VELJAČE U 20 SATI
Predstava MISTERO BUFFO
AUTOR: Dario Fo
REDATELJ I IGRA: Valter Roša

Mistero Buffo, zbirka satiričnih monologa, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala 1969.g. no i danas je vrlo aktualna. Temelji se na Foovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. giullara, odnosno, lakrdijaša.
Svoje teme uglavnom pronalaze u subverzivnom, alternativnom, čitanju biblijskih tema. Lakrdijaši nisu vrijeđali vjeru, Boga i Svece već su razotkrivali i ismijavali sve one koji su iskorištavali religiju za svoje vlastite ciljeve. Tekst je preveden na istarsku čakavicu, no, prema uzoru na original, ova naša čakavica je "zbaštardana", "remixirana" koja u sebi ima elemente raznih istarskih govora.

ČETVRTAK, 14. VELJAČE U 20 SATI
Koncert TAMARA OBROVAC,  ISTRARMENIA QUARTET
TAMARA OBROVAC / KAREN ASATRIAN IstrArmenia quartet čine: Tamara Obrovac / glas, Karen Asatrian / klavir, Zvonimir Šestak / kontrabas, Krunoslav Levačić / bubnjevi.

Tamara Obrovac i Karen Asatrian, istarska glazbenica i armenski pijanist predstavljaju još jedan zajednički projekt u kojem spajaju dva glazbena idioma, dva slična skladateljska rukopisa koji karakterizira spoj tradicije i suvremenog jazza.
Ovaj quartet ujedinjuje, arhaiku dviju tradicija i jazz improvizaciju intenzivnošću glazbenog izričaja, snažnim emotivnim nabojem, spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću kojom su prožeti njihovi nastupi.
Oboje glazbenika njeguju vlastiti, originalni pristup, oboje snažne scenske karizme, virtuozni u  svojim nastupima, ona sa fascinantnim glasovnim mogućnostima, on sa strastvenim eklektičkim pijanizmom, a u ovom projektu spajaju svoju emotivnu i kreativnu snagu u zanimljivu glazbenu priču, stvarajući novi  žanrovski neomeđeni glazbeni univerzum...

PETAK, 15. VELJAČE U 20 SATI
IDEMO UŽIVO
Gostovanje Kazališta Luda kuća, Zagreb
Igraju: Igor Mešin, Rene Bitorajac

Idemo uživo - Igor Mešin i Rene Bitorajac igrali su zajedno u epizodama serija Naša mala klinika, Bitange i princeze i Odmori se, zaslužio si. Igrali su i u istim filmovima (Rusko meso, Nebo sateliti, Tri muškarca Melite Žganjer, General), zajedno vodili 6 sezona Super talenta i 5 sezona showa TLZP, ali nikada nisu zajedno igrali na kazališnim daskama.
Svoje desetogodišnje televizijsko partnerstvo, odlučili su okruniti fantastičnim kazališnim  projektom.
Možete li zamisliti što nam je ovaj iskusni i dokazani dvojac priredio u kazalištu? Svega pomalo: i televizije i filma i kazališta i glume i režije i vođenja. Odlučili su s nama podijeliti sve dobre ali i one loše strane svojih zanimanja.
Dođite, vidite i osjetite.

(Rex)

Facebook komentari